Már több mint kétszázezer jegy elkelt az atlétikai vb-re

Már több mint kétszázezer jegy elkelt az atlétikai vb-re

Budapesten 56 nap múlva kezdődik a világ egyik legnagyobb sporteseménye.

Már több mint 200 ezer jegy elkelt az 56 nap múlva, augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra. A Nemzeti Atlétikai Központ közösségi oldalán Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója elmondta, vannak olyan versenynapok, amelyekre már egyáltalán nem lehet kapni belépőket.

A világbajnokság jegyértékesítése december közepén kezdődött.

A küzdelmek augusztus 19. és 27. között kilenc napon át zajlanak majd a Nemzeti Atlétikai Központban, több mint kétezer atléta részvételével, akik több mint kétszáz országból érkeznek Budapestre. Minden este legalább három döntőt láthat majd a közönség, és minden este lesznek magyar atléták is a mezőnyben.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.