Gól nélküli döntetlennel folytatta a selejtezőket a labdarúgó válogatott

Gól nélküli döntetlennel folytatta a selejtezőket a labdarúgó válogatott

A nemzeti tizenegy a Bulgária elleni tavaszi hazai győzelem után egy ponttal távozott Podgoricából.

A magyar labdarúgó válogatott Montenegróban folytatta szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Marco Rossi együttese gól nélküli döntetlent játszott Podgoricában, így egy pontot szerzett a közvetlen rivális otthonában.

A magyarok kifejezetten indiszponáltan kezdték a mérkőzést, amit a sok eladott labda jelzett, éppen egy ilyen után Jankovic jobbról veszélyesen ívelt középre, a 70. válogatottságát és 28. születésnapját ünneplő Nagy Ádám pedig majdnem saját kapujába fejelte a labdát, amely a keresztlécre pattant. Bár 12 perc után Szalai fejesével Marco Rossi szövetségi kapitány együttese is veszélyeztetett, de a hazai csapat továbbra is gyorsabbnak és harcosabbnak tűnt: Savicevic távoli bombájánál Dibusz nagy bravúrral tolta szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát. Később stabilizálta játékát a vendég gárda annak köszönhetően, hogy jobban megbecsülte a labdát. Hosszasan passzolgattak a magyarok, amiből bár helyzet nem lett, de legalább Dibusz kapuja sem forgott veszélyben egy kivételtől eltekintve, amikor Jovetic centikkel tévesztette el a bal sarkot. A szünet előtti percekben ismét Jovetic okozott izgalmas pillanatokat, de megpattanó szabadrúgását Dibusz biztosan védte.

A fordulás után is többet volt a labda a magyaroknál, de hiába sikerült szűk területen jól passzolgatni, a támadó harmadban a kulcsfontosságú átadások már nem voltak pontosak és az utolsó cselek sem jöttek össze, így az állandósuló mezőnyfölény meddőnek bizonyult. A játékrész közepén többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a hazaiak ebben a periódusban a biztonságot tartották szem előtt, a magyarok játékából pedig a kreativitás hiányzott elöl, amin a cserék sem segítettek. A hajrában sem változott a játék képe, próbálkoztak a csapatok, de átjátszani egyiknek sem sikerült az ellenfél védelmét, így a második 45 percben jószerivel nem volt dolga a két kapusnak.

A magyar válogatott kedden a két mérkőzés után egyetlen ponttal negyedik helyen álló litván csapatot fogadja Budapesten, a Puskás Arénában.


Eb-selejtező, G csoport, 3. forduló:

Montenegró – Magyarország 0-0 (0-0)

Podgorica, Gradski Stadion, 8000 néző, játékvezető: Gil Manzano Jesus (spanyol)

Montenegró:
Mijatovic – Vujacic, Savic, Tomasevic – Vesovic (M. Vukcevic, 72.), Scekic (Raickovic, 60.), Savicevic (Loncar, 82.), Jankovic, A. Vukcevic – Krstovic (Osmajic, 72.), Jovetic (Haksabanovic, 82.)
Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics (montenegrói)

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka E., 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 59.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Sárga lap: Vesovic (15.), Vujacic (34.), Raickovic (63.), Savic (94.), illetve Sallai (50.), Csoboth (70.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.