Buzsáki Virág és Palumby Zsombor győzött a zalaegerszegi MTB-versenyen

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor győzött a zalaegerszegi MTB-versenyen

Nemzetközi mountain bike versenynek adott otthont Zalaegerszeg szombaton, a férfiak és a nők versenyében is magyar bajnok végzett az élen. Vasárnap Horvátországban is remekeltek a magyar hegyi kerékpárosok.

Június 3-án, szombaton nemzetközi mountain bike versenyt rendeztek Zalaegerszegen. A C2-es besorolású viadalon számos környező országból érkeztek kerékpárosok, így a különböző kategóriákban több mint 170 versenyző mérhette össze erejét a 3,6 kilométeres körpályán.

Bár az U9-től a szenior korosztályig bezárólag versenyeztek az amatőr és profi bringások, a legnagyobb érdeklődés az elit kategória mezőnyét övezte, főleg úgy, hogy mindkét regnáló magyar bajnok is indult, és be is zsebelték az első helyet.

A férfiak versenyében Palumby Zsombor a német Hannes Degenkolb és Borsos Benedek előtt szelte át elsőkét a célvonalat. A nők elit mezőnyében Buzsáki Virág mellett Bokros Csenge Anna és Oravecz Lora állhatott fel a dobogóra. A felnőttek közvetlen utánpótlását jelentő junior kategóriákban is magyar győzelmek született: a fiúknál Vas Barnabás győzött Endrédi Máté és Takács Zsombor előtt, a lányoknál pedig Bruchner Regina és Greman Szonja révén örülhettek kettős győzelemnek a nézők.

A hétvégén nemcsak itthon versenyeztek magyar MTB-versenyzők. Horvátországban, a Zágráb melletti Szamobor városában C1-es versenyt rendeztek vasárnap, ahol a nők elit kategóriájában Bokros Csenge Anna szerezte meg az első helyet. A juniorok versenyében a fiúknál Vas Barnabás a második, a lányoknál Greman Szonja az első helyen zárta a viadalt.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.