Buzsáki Virág és Palumby Zsombor győzött a zalaegerszegi MTB-versenyen

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor győzött a zalaegerszegi MTB-versenyen

Nemzetközi mountain bike versenynek adott otthont Zalaegerszeg szombaton, a férfiak és a nők versenyében is magyar bajnok végzett az élen. Vasárnap Horvátországban is remekeltek a magyar hegyi kerékpárosok.

Június 3-án, szombaton nemzetközi mountain bike versenyt rendeztek Zalaegerszegen. A C2-es besorolású viadalon számos környező országból érkeztek kerékpárosok, így a különböző kategóriákban több mint 170 versenyző mérhette össze erejét a 3,6 kilométeres körpályán.

Bár az U9-től a szenior korosztályig bezárólag versenyeztek az amatőr és profi bringások, a legnagyobb érdeklődés az elit kategória mezőnyét övezte, főleg úgy, hogy mindkét regnáló magyar bajnok is indult, és be is zsebelték az első helyet.

A férfiak versenyében Palumby Zsombor a német Hannes Degenkolb és Borsos Benedek előtt szelte át elsőkét a célvonalat. A nők elit mezőnyében Buzsáki Virág mellett Bokros Csenge Anna és Oravecz Lora állhatott fel a dobogóra. A felnőttek közvetlen utánpótlását jelentő junior kategóriákban is magyar győzelmek született: a fiúknál Vas Barnabás győzött Endrédi Máté és Takács Zsombor előtt, a lányoknál pedig Bruchner Regina és Greman Szonja révén örülhettek kettős győzelemnek a nézők.

A hétvégén nemcsak itthon versenyeztek magyar MTB-versenyzők. Horvátországban, a Zágráb melletti Szamobor városában C1-es versenyt rendeztek vasárnap, ahol a nők elit kategóriájában Bokros Csenge Anna szerezte meg az első helyet. A juniorok versenyében a fiúknál Vas Barnabás a második, a lányoknál Greman Szonja az első helyen zárta a viadalt.

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.