Juhász Dorka bekerült a Minnesota WNBA-keretébe

A 23 éves magyar kosárlabdázót áprilisban draftolta az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) négyszeres bajnoka, a Minnesota Lynx.

Juhász Dorka bekerült észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx szűkített keretébe. Erről csütörtökön számolt be honlapján a klub, amely Damiris Dantas és Taylor Soule játékjogára nem tartott igényt, így az áprilisban megtartott draft 16. választásával megszerzett 23 esztendős magyar center a csapatnál maradt.

A WNBA-ben minimum 11, de legfeljebb 12 játékos lehet egy klub keretében, a Minnesotának a két játékos elküldésével jelenleg 12 kosaras a tagja.

Juhász az előszezonban csapata mindkét mérkőzésén pályára lépett, a Washington Mystics és a Chicago Sky elleni találkozókon is a gárda legjobbja volt lepattanózásban.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota pénteken a Chicago Sky ellen kezdi az alapszakaszt, amelyet szeptember 10-én zárul.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Juhász Dorka nagy valószínűséggel lemarad a magyar női kosárlabda-válogatott nyári mérkőzéseiről, így a június 15. és 25. között Szlovéniában és Izraelben megrendezendő Európa-bajnokságról is.

A tavalyi népszámlálás adatai szerint hazánk népessége 9 millió 604 ezer fő. A nagyvárosok népessége általánosságban csökkent, vonzáskörzetüké azonban jellemzően gyarapodott. Emelkedett a lakások száma és mérete is, azonban egy lakásra kevesebb lakó jut.