A mozgalmas szezonkezdet után igyekszik feltöltődni Valter Attila

A mozgalmas szezonkezdet után igyekszik feltöltődni Valter Attila

A jelenlegi legismertebb magyar férfi kerékpáros számára jól indult az idei év. Valter Attila a tervezett pihenőjét tölti, majd beleveti magát a munkába, és készül az új megmérettetésekre.

Igyekszik feltöltődni egyhetes pihenőjén Valter Attila, a jelenleg legelőkelőbb helyen jegyzett magyar országúti kerékpáros, aki díszvendége volt a Giro d'Italia egy évvel ezelőtti magyarországi rajtjának az emlékére zajló, Balatonfondo elnevezésű eseménynek. A Jumbo-Visma 24 éves bringása elmondta, hogy az idei szezonja teljesen máshogy épül fel, mint az előzőek, így most van az ideje az egyhetes pihenőnek.

Ez nagyon jól jött, úgy érzem, van idő reflektálni az előző versenyekre és készülni a következőkre fejben – nyilatkozta a versenyző, hozzátéve, hogy próbál feltöltődni, minél több helyre elmenni, ezért nagyon örül a közönségtalálkozóknak, meghívásoknak.

Visszaemlékezve a tavalyi Giro hazai nagy rajtjára, még mindig olyan számára, mintha álmodna, most pedig rendre előjönnek benne az emlékek.

Milyen jó lett volna nézőként kívülről látni, hogy milyen király volt ez az esemény és milyen nagy sztárok voltak itt. Jó lett volna, ha több szakasz is Magyarországon lett volna, és Olaszországba csak a végén mentünk volna – fogalmazott Valter.

A magyar versenyző, aki a 2021-es olasz körversenyen három szakaszon viselhette az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót, úgy vélekedett, hogy fontosak a Balatonfondo jellegű események, mivel nagy az érdeklődés, és látszik, hogy a tavalyi Giro nyomott hagyott a magyar emberekben. Hozzátette, az is, hogy csapatánál, a Jumbónál minden versenyt egyből kiértékelnek, ha jó, ha rossz, és a jövő héten beszélget a vezetőkkel az eddigi teljesítményéről.

99 százalékban csak pozitívumokat tudok mondani, eddig minden úgy alakul, vagy még jobban, ahogyan azt vártam. A csapat részéről is ezt érzem, és bízom benne, hogy a szezon második fele is így alakul, mert ennyire stabilnak talán még nem éreztem magam – tette hozzá a Tour de Hongrie 2020-as győztese.

Valter Attila elmondta, hogy négy-öt napig szinte nem csinált semmit, majd a hét elejétől szeretne egy kicsit többet kerékpározni, pár napot még itthon lesz, utána utazik vissza Andorrába, ahol talán az idei legkomolyabb edzésmunka vár rá. Május végén a norvég körverseny következik, majd júniusban a svájci. Úgy tudja, hogy mindkét megméretésen saját magáért versenyezhet, ami ritka és kevés versenyző kapja meg ezt a jogot.

Valter az idei Giro d'Italián nem áll rajthoz, így ezúttal az Eolo-Kometa színeiben versenyző Fetter Erik lesz az egyetlen magyar az olasz háromhetes körversenyen.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.