Tömegfutást is rendeznek a párizsi olimpia maratoni távján

Tömegfutást is rendeznek a párizsi olimpia maratoni távján

A nagyközönség, az amatőr futók is teljesíthetik az ötkarikás játékok maratoni távját az olimpia alatt.

A jövő évi párizsi olimpián augusztus 10-én bonyolítják le a férfiak maratoni versenyét, másnap a nőkét, a kettő között pedig tömegfutást rendeznek ugyanazon a történelmi útvonalon – jelentették be a szervezők.

Az ötkarikás játékok történetében még sosem tartottak ilyen, kifejezetten a nagyközönségnek meghirdetett sporteseményt – emelte ki beszámolójában az insidethegames.biz.

A rendezvényre a férfiak délelőtti olimpiai maratonija után, este kerül sor a francia főváros legszebb műemlékei mellett elhaladó útvonalon. A tömeg 21 órakor a párizsi városháza előtti térről, a Hotel de Ville-től startol el, és a futás az Esplanade des Invalides-nél, az Invalidusok házánál ér véget. Az olimpiai színhelyen zajló, a teljes maratoni távot – 42 195 métert – magában foglaló viadalon a 20 év felettiek állhatnak rajthoz, majd 23:30 órakor kezdődik a 16 éven felüliek számára kiírt 10 kilométeres futás.

A szervezők valamivel több mint negyvenezer indulóval számolnak.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.