A mesterséges intelligenciák versenyét is dominálná a Google

A mesterséges intelligenciák versenyét is dominálná a Google

Magi projekt néven fejleszt egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort a Google. A vállalat célja, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak.

A keresőmotorjának új verziójával válaszol a Google az olyan feltörekvő, mesterséges intelligencia alapú versenytársakra, mint a Bing és a Chat GPT. Ezek a változások forradalmasítani fogják a keresővel való interakcióinkat, és mélyreható hatással lesznek a cégek SEO és tartalommarketing stratégiáira.

Az olyan chatbotok, mint a Google Bard, a Microsoft Bing és az OpenAI ChatGPT egyre nagyobb teret hódítanak, a keresőmotorok a beszélgetésalapú megközelítés felé mozdulnak el. A vállalkozásoknak a tartalmaikat a társalgási keresésre kell optimalizálniuk azáltal, hogy közvetlenül a felhasználók kérdéseire reagálnak, és természetesebb nyelvi stílust alkalmaznak tartalmaikban – vetítette előre Tóth Mihály, a KERKOM marketing kommunikációs szakembere.

Visszaeshet a hirdetések száma a találatokban

A szakértől úgy gondolja, hogy a keresőmotorok személyre szabottá válásnak erősödésével a cégeknek is hamarosan változtatniuk kell megszokott stratégiáikon.

A vállalkozásoknak a jobb felhasználói élmény biztosítására kell összpontosítaniuk. Ez magában foglalhatja a weboldalak mobileszközökre való optimalizálását, az oldal betöltési sebességének javítását, valamint a felhasználók egyedi igényeihez és preferenciáihoz igazodó tartalom létrehozását – emelte ki Tóth Mihály.

A Google keresőmotor-fejlesztése után is azt tervezi, hogy a hirdetéseket a keresési találatok között tartja, a felhasználók számára azonban az AI által generált válaszok növekvő relevanciája okán ezek jelentősége is visszaeshet. A szakember szerint a cégeknek vállalkozásoknak alternatív lehetőségeket kell keresniük a felhasználók bevonására, például szponzorált tartalmakat, natív hirdetéseket vagy éppen influencer marketinget kell alkalmazniuk.

A marketingstratégiát is átírhatja a mesterséges intelligencia

Mivel a Google már gőzerővel fejleszti az olyan mesterséges intelligencia alapú eszközöket, mint a GIFI, a Tivoli Tutor és a Searchalong, így a vállalkozásoknak is szükséges lehet megfontolniuk, hogy az AI-alapú technológiákat beépítsék marketingstratégiáikba. Az ilyen eszközök sokszor segíthetnek a célzottabb tartalmak létrehozásában, személyre szabott tanulási élményt nyújthatnak, és fokozhatják a felhasználók elkötelezettségét.

Mivel a keresőmotorok és a mesterséges intelligencia technológiák egyre fejlődnek, a vállalkozások számára létfontosságú, hogy tájékozottak maradjanak a legújabb fejleményekkel kapcsolatban. Az iparági hírek rendszeres nyomon követése és a stratégiák ennek megfelelő kiigazítása segít a vállalkozásoknak abban, hogy versenyképesek maradjanak a folyamatosan változó digitális környezetben – zárta gondolatait Tóth Mihály.

Új albummal jelentkezett a tunéziai származású progresszív metal zenekar, a Myrath. A március 8-án megjelent Karma a műfajon belül is új szintre emeli a Myrathra jellemző egyedi zenei világot.

Március első szombatján esős idő várta a negyedik alkalommal megrendezett KEK Run résztvevőit. A 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében Budapesten megszervezett nyílt futóversenyen a csapadékos és hűvös idő ellenére is több százan mérték össze erejüket egymással, és saját magukkal. Élménybeszámoló következik.

Bár kedden rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül veszteséggel fejezte be a nemzeti ünnep miatt rövidebb kereskedési hetet.