Húsvéti ételosztást hirdet egy budapesti büfé

Húsvéti ételosztást hirdet egy budapesti büfé

A rászorulóknak karácsonykos is segítő fővárosi étkezde húsvétkor is 500 adat étellel járul hozzá a nehéz sorsú emberek ünnepéhez.

Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője legutóbb karácsonykor szervezett ételosztást. Azonban úgy döntött, hogy nem várja meg a következő karácsonyt, hanem 500 adag sertéspörkölttel kíván hozzájárulni a rászorulók húsvétjához.

Legutóbb karácsonykor, amikor 500 adag székelykáposztát és süteményt osztottunk ki, akkor megígértem, hogy ez hagyomány lesz és mivel egy nagyobb ünnep következik, a kis csapatommal ismét megnyitjuk a büfét a rászoruló családok, az időseket és mindenki előtt, akinek ezzel tudunk egy kicsit segíteni – nyilatkozta büszkén a büfé tulajdonosa.

A jótékonykodás attól kezdve fontos a Bakancsos piac büféjének üzemeltetője számára, amióta megnyitottak és azt látta, hogy emberek a kukából esznek. Ezt azóta sem hagyja senkinek, aki éhes és nincs pénze ételre, azt mind vendégül látja, még ha éppen nincs is ünnep vagy ételosztás. De most szélesebb körben szeretne segíteni, így – mint ahogy fogalmazott – családokat, időseket, gyakorlatilag bárkit szeretettel vár húsvét vasárnap 13 órától a Bakancsos piac büféjében.

A húsvéti ételosztás egy nagyobb volumenű dolog, de gyakran tartunk olyan napokat, amikor minden gyermek kap például egy ajándék palacsintát. De arra is nagyon odafigyelünk, hogy mindenki elégedetten távozzon tőlünk. Ehhez nem kell más, mint finom étel, nagy adagok és persze korrektség és vendégszeretet – mesélte Pintér Péter.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.