A lengyel piacot is meghódítaná az Otthon Centrum

A lengyel piacot is meghódítaná az Otthon Centrum

Az Otthon Centrum Holding Kft. az április elején aláírt megállapodásnak értelmében 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a lengyel Freedom Nieruchomości csoportban, amely Lengyelország egyik legnagyobb ingatlanközvetítő hálózata.

Az Otthon Centrum a lengyel piacon való megjelenésétől további növekedését és mindkét országban piaci pozíciójának erősödését várja.

A megállapodás mindamellett, hogy első nemzetközi befektetésként stratégiai jelentőségű az Otthon Centrum életében, további fejlődési lehetőséget is biztosít a cégcsoport számára – nyilatkozta a megállapodás kapcsán Kosztolánczy György az Otthon Centrum vezérigazgatója.

A két cég közös szándéka az, hogy az új többségi tulajdonos ne csupán pénzügyi támogatást nyújtson befektetésével, hanem az Otthon Centrum hazai innovatív IT, oktatási és működési megoldásaival, és két évtizedes ingatlanpiaci tapasztalatával fejlessze és támogassa a Freedom Nieruchomości ingatlanközvetítő hálózatot.

Az együttműködés további franchise irodák nyitását, illetve a Freedom Nieruchomości saját hitelközvetítési szolgáltatásának felépítését kívánja elősegíteni.

A megállapodással kapcsolatban Agnieszka Rosolińska, a Freedom Nieruchomości vezérigazgatója elmondta, hogy egy erős partner tőkéjének, tapasztalatának és technológiájának támogatásával lehetővé válik a Freedom márka piacvezető pozíciójának kiépítése, valamint az üzleti c��lok gyorsabb és hatékonyabb elérése.

A 2010-ben alapított Freedom Nieruchomości hálózat a jövőben is önálló menedzsmenttel, a saját brandje alatt működik és fejlődik tovább.

A lengyel vállalat jelenleg 60 irodával, 500 ingatlanügynökkel és csaknem 5000 adásvételi tranzakcióval Lengyelország egyik legnagyobb ingatlanügynökségi hálózata. A cégnek olyan városokban vannak kirendeltségei, mint Varsó, Krakkó, Poznań, Gdańsk, Katowice, Białystok, Olsztyn, Łódź és Wrocław. A Freedom Nieruchomości saját tulajdonú irodái mellett franchise irodákkal is rendelkezik.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.