Magyar gyártó startupoknak is jó lehetőség a bécsi mini-ösztöndíj

Magyar gyártó startupoknak is jó lehetőség a bécsi mini-ösztöndíj

Főleg magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok jelentkezését várják a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East mini-ösztöndíjára.

Hasznos tapasztalatokra tehetnek szert azok a startup-vállalkozások, akik bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon.

A nyertesek emellett vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik.

A Discover Vienna: Manufacturing Edition egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat – nyilatkozta Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

Az idei programot az osztrák főváros több éves hagyományra visszatekintő startup fesztiválja, a ViennaUP23 keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet az ösztöndíj hivatalos honlapján.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.