Jelena Ribakina és Carlos Alcaraz győzött Indian Wellsben

Jelena Ribakina és Carlos Alcaraz győzött Indian Wellsben

Két új győztest avattak az egyik legrangosabb tengerentúli teniszversenyen. A férfiak versenyében az első kiemelt diadalmaskodott, a női döntőben azokban borult a papírforma.

A tizedik helyen kiemelt kazah Jelena Ribakina nyerte meg vasárnap az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna női versenyét, miután a fináléban legyőzte a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkát.

A két játékos januárban, az Australian Open döntője óta először találkozott egymással. Akkor Szabalenka örülhetett, most viszont riválisa vissza tudott vágni.

Az első játszmában a végletekig kiélezett küzdelem folyt a pályán. A szett csak a rövidítésben dőlt, ott pedig Szabalenka hiába adogatott 11-10-nél a szettért, riválisa fordított és 13-11-es sikerrel előnybe került. A második játszmában Ribakina gyorsan elvette ellenfele adogatását, 5:2-nél pedig már dupla brékelőnyben is volt, a szettet végül 6:4-re nyerte meg, s ezzel a mérkőzést is. A tavalyi wimbledoni bajnokság győztese ezzel karrierje negyedik trófeáját gyűjtötte be.

A férfiak fináléja még simábban alakult. Az US Open bajnoka, a spanyol Carlos Alcaraz két szettben legyőzte az orosz Daniil Medvegyevet. A 19 éves spanyol ezzel visszaveszi első helyét a világranglistán, hétfőtől ugyanis ő vezeti majd a rangsort, megelőzve a szerb Novak Djokovicsot, aki nem indulhat a két Egyesült Államokban rendezett versenyen.

Az Indian Wells-i tenisztorna végeredménye:

  • Női egyes, döntő: Jelena Ribakina (kazah, 10.) – Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (13-11), 6:4
  • Férfi egyes, döntő: Carlos Alcaraz (spanyol, 1.) – Daniil Medvegyev (orosz, 5.) 6:3 6:2

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.