Különleges kedvezménnyel készül az Európa Kulturális Fővárosa programokra a MÁV

Különleges kedvezménnyel készül az Európa Kulturális Fővárosa programokra a MÁV

Most szombaton, azaz január 21-én kerül sor Veszprémben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos megnyitójára. A MÁV a kiemelt programokra megkönnyíti az utazást.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos megnyitója 2023. január 21-én lesz Veszprémben. A megtisztelő címet Veszprém városa nyerte el, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit.

Mivel a VEB2023 EKF program egyik alapértékeként a fenntarthatóságot jelölték meg a szervezők, emiatt kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve működjenek. Ennek érdekében vezette be a MÁV a kedvezményes odautazás lehetőségét.

A kiemelt programokra az egész év folyamán kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet válthatnak az utasok, szimbolikus 2023 forintért. Az egyedi díjtermék oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról.

Az első kiemelt rendezvény, melyre az Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy érvényes lesz, nem meglepő módon a hétvégi megnyitó ünnepség. A jegy csak másodosztályú kocsikra érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani.

A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata), mind személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, azonban az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

A Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.

További információ a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről: www.mav.hu/veb2023ekf

A MÁV-START és a Volánbusz éjszakai mentesítő járatokat is indít a szombati megnyitót követően. Plusz egységeket állít be a MÁV-START Veszprémből Székesfehérváron keresztül Budapestre, a környező településekre pedig a Volánbusz biztosít többletjáratokat az utasoknak többek között Ajka, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár, Tapolca és Balatonalmádi irányokba.

A veszprémi V-Busz helyi járatait a nyitórendezvényre látogatók 2023. január 21-én egész nap díjmentesen vehetik igénybe. Az este 22:32-kor Budapestre induló mentesítő vonathoz a városközpontból közvetlen kiegészítő járatokat, az éjfélig tartó koncertek után pedig éjszakai járatokat indít a társaság annak érdekében, hogy minél többen érkezzenek autóbuszokkal az eseményekre.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.