Vezetőváltás a MÁV-START élén

Január 19-től Mosóczi László lesz a vasúttársaság első embere,

Új vezetője lesz a MÁV-START-nak, 2023. január 19-től Mosóczi László tölti be a vezérigazgatói posztot – jelentette be pénteki közleményében a vasúttársaság.

Mosóczi László 2022. májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok vezetőjeként, a MÁV-START Zrt. alapító-vezérigazgatójaként és a NIF Zrt. felsővezetőjeként tevékenykedett.

A MÁV-START korábbi vezérigazgatója, Keresztes Péter a a MÁV-csoportban stratégiai tanácsadói feladatokat lát el a jövőben.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.