Vezetőváltás a MÁV-START élén

Január 19-től Mosóczi László lesz a vasúttársaság első embere,

Új vezetője lesz a MÁV-START-nak, 2023. január 19-től Mosóczi László tölti be a vezérigazgatói posztot – jelentette be pénteki közleményében a vasúttársaság.

Mosóczi László 2022. májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok vezetőjeként, a MÁV-START Zrt. alapító-vezérigazgatójaként és a NIF Zrt. felsővezetőjeként tevékenykedett.

A MÁV-START korábbi vezérigazgatója, Keresztes Péter a a MÁV-csoportban stratégiai tanácsadói feladatokat lát el a jövőben.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.