Budapestre érkezik 2023 első felében a Madame Tussauds kiállítása

Budapestre érkezik 2023 első felében a Madame Tussauds kiállítása

A tervek szerint jövő évben megnyitja kapuit a Madame Tussauds Budapest, mellyel egy több mint 200 éves hagyományokkal rendelkező attrakcióval bővül a főváros kulturális kínálata.

A világ egyik legismertebb turisztikai márkája 2023 első félévében érkezik Magyarországra. Ezzel a Budapest egy exkluzív klubhoz csatlakozik majd, többek között London, New York, Berlin, Los Angeles társaságába került a magyar főváros. A magyarországi kiállítás lesz a 25. Madame Tussauds.

A Madame Tussauds Budapest lesz a márka első franchise rendszerben megvalósuló attrakciója. A Madame Tussauds produkciói – a világ legismertebb embereinek megszólalásig élethű viaszfiguráival – egyszerre kínálnak interaktív szórakozást, a sztárokkal való találkozást és fantasztikus látványt. A látogatók beléphetnek a hírességek világába, részesei lehetnek meghatározó pillanataiknak, sikereiknek, és közelebb kerülhetnek hozzájuk, mint eddig bármikor.

A kiállításnak Budapesten a város egyik legimpozánsabb műemlék épülete, az V. kerületi Palazzo Dorottya ad majd otthont.

A Madame Tussauds Budapest 50 magyar és nemzetközi vonatkozású figurával és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkkal nyitja meg a kapuját.

A figurák kilétét a premierig hétpecsétes titokként kezelik. Annyi azonban már biztos, hogy a felejthetetlen élményeket a figurákon túl rengeteg interaktív elem is garantálja: zenei és vizuális megoldások, megelevenedő díszletek és játékok gondoskodnak arról, hogy minden korosztály jól érezze magát.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.