Teltházas ünnepekre számítanak a budapesti szállodák

Teltházas ünnepekre számítanak a budapesti szállodák

A szállodák várakozása szerint a koronavírus-járvány előtti szinten is meghaladhatja az ünnepek alatti vendégéjszakák száma a fővárosban.

Az idei adventi időszakban is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is az előrejelzések szerint. A város karácsonyi vásárai, fürdői, ár-érték aránya és gasztronómiája egyaránt csábító lehet a külföldiek számára. Vannak szállodák, amelyek csaknem 100 százalékos foglaltságra számítanak az ünnepi időszakban.

A turisztikai ágazat számára a téli szezonban sincs megállás, decemberben pedig ezúttal is turistadömpingre számít a szektor Budapesten. Ez nem is véletlen, hiszen a magyar főváros az elmúlt tíz évben Budapest mint karácsonyi desztináció is felkerült a térképre és a világ minden pontjáról érkeznek ide vendégek adventkor.

Budapest hangulata karácsonykor szinte utánozhatatlan, ebben hatalmas szerepet játszik mások mellett az Advent Bazilika is, amit kétszer is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották egy független utazási portál szavazásán.

A turisztikai szektor hónapról hónapra jobb számokat produkál, és bőven 90 százalék feletti foglaltságra számítunk karácsonykor és az azt megelőző hetekben. Nemcsak Európából, hanem a kontinensen túlról is szép számmal érkeznek ilyenkor vendégek, akik szeretnék felfedezni ezt a csodákkal teli várost ebben az évnek ezen bámulatos szakaszában – ismertette a trendeket Valerio Duchini, a B&B Hotels Olaszország, Szlovénia és Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt inkább a belföldi turizmusra tudtak építeni, de a pandémia visszaszorulásának köszönhetően mindenki szeretné bepótolni az elmaradt karácsonyi utazásokat, ezáltal pedig fellendül a kereslet.

A B&B Hotels számára a kihívások közepette is az a legfontosabb, hogy minden vendég a lehető legjobb minőséget kapja a pénzéért. 214 szobás szállodájuk 2021-ben nyitotta meg a kapuit az egykori Angyal Irodaház területén. Saját elmondásuk szerint ár-érték arányban az egyik legjobb minőséget képviselik az egész városban, ráadásul olyan extra szolgáltatásokat is nyújtanak, mint a panoráma tetőterasz és az ott kialakított bár, ahová előzetes foglalás nélkül is beülhet bárki a hét minden napján.

Az 1989-ben alapított B&B Hotels Európa harmadik legnagyobb economy hotellánca, amely több mint 580 szállodát üzemeltet 14 különböző országban.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.