Teltházas ünnepekre számítanak a budapesti szállodák

Teltházas ünnepekre számítanak a budapesti szállodák

A szállodák várakozása szerint a koronavírus-járvány előtti szinten is meghaladhatja az ünnepek alatti vendégéjszakák száma a fővárosban.

Az idei adventi időszakban is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is az előrejelzések szerint. A város karácsonyi vásárai, fürdői, ár-érték aránya és gasztronómiája egyaránt csábító lehet a külföldiek számára. Vannak szállodák, amelyek csaknem 100 százalékos foglaltságra számítanak az ünnepi időszakban.

A turisztikai ágazat számára a téli szezonban sincs megállás, decemberben pedig ezúttal is turistadömpingre számít a szektor Budapesten. Ez nem is véletlen, hiszen a magyar főváros az elmúlt tíz évben Budapest mint karácsonyi desztináció is felkerült a térképre és a világ minden pontjáról érkeznek ide vendégek adventkor.

Budapest hangulata karácsonykor szinte utánozhatatlan, ebben hatalmas szerepet játszik mások mellett az Advent Bazilika is, amit kétszer is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották egy független utazási portál szavazásán.

A turisztikai szektor hónapról hónapra jobb számokat produkál, és bőven 90 százalék feletti foglaltságra számítunk karácsonykor és az azt megelőző hetekben. Nemcsak Európából, hanem a kontinensen túlról is szép számmal érkeznek ilyenkor vendégek, akik szeretnék felfedezni ezt a csodákkal teli várost ebben az évnek ezen bámulatos szakaszában – ismertette a trendeket Valerio Duchini, a B&B Hotels Olaszország, Szlovénia és Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt inkább a belföldi turizmusra tudtak építeni, de a pandémia visszaszorulásának köszönhetően mindenki szeretné bepótolni az elmaradt karácsonyi utazásokat, ezáltal pedig fellendül a kereslet.

A B&B Hotels számára a kihívások közepette is az a legfontosabb, hogy minden vendég a lehető legjobb minőséget kapja a pénzéért. 214 szobás szállodájuk 2021-ben nyitotta meg a kapuit az egykori Angyal Irodaház területén. Saját elmondásuk szerint ár-érték arányban az egyik legjobb minőséget képviselik az egész városban, ráadásul olyan extra szolgáltatásokat is nyújtanak, mint a panoráma tetőterasz és az ott kialakított bár, ahová előzetes foglalás nélkül is beülhet bárki a hét minden napján.

Az 1989-ben alapított B&B Hotels Európa harmadik legnagyobb economy hotellánca, amely több mint 580 szállodát üzemeltet 14 különböző országban.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...