Már decemberben visszatérnek az Aeroexpress regionális járatai

Már decemberben visszatérnek az Aeroexpress regionális járatai

Habár az Aeroexpress Regional csak 2023 tavaszára tervezte a folytatást, a nagy érdeklődésre tekintettel a légitársaság már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait.

A kéthónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy Budapest és a Kincses város közötti légi kapcsolat fenntartása kiemelt fontosságú, a járatok egészen február 15-ig elérhetővé váltak.

Ezen a már előkészített járaton tudjuk a magyar regionális repülés bevezetését a leghasznosabb módon szolgálni, erős referenciát felépíteni az utazók részére egy későbbi bővebb útvonalhálózat használatához – nyilatkozta Somogyi-Tóth Dániel, a cég alapító résztulajdonosa.

A hétfő-szerda-péntek járatnapok továbbra is megmaradnak. Hétfő reggel, valamint péntek este fordulójárat közlekedik a két város között, szerdán azonban két alkalommal, reggel is és este is biztosít közvetlen kapcsolatot a regionális légitársaság Budapest és Kolozsvár között. Így aki egy hétvégét szeretne eltölteni valamelyik célállomáson, ideális megoldást talál, a szerdai két járatpárnak köszönhetően pedig mind a kolozsvári, mind a budapesti üzleti utazóknak kiszámítható módon lesz lehetőségük egy munkanap alatt oda-vissza megjárni a másik várost.

A légitársaság – amelynek járatait résztulajdonosa, a szintén magyar tulajdonú és több évtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti – számos kedvezményt kínál az ünnepi időszakban. A téli időszakot következően továbbra is tavaszra tervezik a Kárpát-medencei és regionális járatainak indítását – az elképzelések szerint ekkor kerülhet sor a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések folytatására, valamint további célállomások bevonására is.

Amellett, hogy tárgyalást folytatunk a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérjük az utazók preferenciáit is, így a folyamatot a társaság honlapján található kérdőív kitöltésével tudják segíteni a leendő utasok – ismertette a cég kommünikéje.

A regionális légitársaságok meghatározó szerepet játszanak Európában. A koronavírus-járvány előtti években mintegy 60 ilyen vállalat üzemelt a kontinensen. 2017-ben például 77 millió utast szállítottak mintegy egy millió járaton, és 2700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.