Érintésmentes parkolási rendszer érkezett Zalaegerszegre

Érintésmentes parkolási rendszer érkezett Zalaegerszegre

Az Ingenico és a DBM Banktechnológiai Kft. elkezdte kihelyezni azokat a korszerű, érintőkártyás fizetéseket is támogató parkolóoszlopokat, amelyek mostantól kiszolgálják Zalaegerszeg fizetős parkolóövezeteit.

Több mint 70, készpénzt és érintésmentes fizetőeszközt – bankkártyát, Apple Pay és Google Pay kompatibilis okostelefont és okosórát – elfogadó parkolóoszlop kerül ki Zalaegerszeg belvárosának fizetős parkolóövezetébe. Az eszközben található színes érintőkijelzős POS terminál a zalai megyeszékhelyen debütál először parkolási projektben hazánkban.

Bakonyi András, az Ingenico Magyarországért felelős országmenedzsere kiemelte, hogy az új generációs eszköz kifejezetten szabadtéri felhasználásra lett felkészítve. A parkolóautomaták szállításán és telepítésén túlmenően a közlekedéstechnika meghatározó hazai szereplője, a DBM Banktechnikai Kft. végzi az automaták üzemletését és karbantartását, valamint a rendszámbevitelen alapuló egyedi szoftverek implementációját is. A vállalat Budapesten és több vidéki nagyvárosban telepített korszerű parkolóoszlopokat az elmúlt években, és több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik a területen.

A fizetéseket érintő PSD2 szabályozás a kártyás tranzakciók során két szektor esetében biztosítja a teljesen PIN-kód mentes használatot: a közlekedés és parkolás területén.

Mindez azt jelenti, hogy 15 ezer forint alatti összeg esetén soha nem lesz szükség a kártyánk PIN kódjára, így az új típusú parkolóoszlopok fizetési terminálja teljesen érintésmentesen is használható, ami kiemelt fontosságú kritérium egészségügyi szempontból is.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.