Továbbra is Brazília a favorit, de kicsit változott az erősorrend

Továbbra is Brazília a favorit, de kicsit változott az erősorrend

A labdarúgó világbajnokság felénél újabb elemzést készített a Gracenote arról, kik a katari torna legfőbb esélyesei.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint 32 mérkőzés után, azaz félidőben Brazília futballválogatottja megerősítette favorit státuszát a katari világbajnokságon. A Nielsen adatelemző leányvállalata a rajt előtt húsz százalék esélyt adott a dél-amerikai csapatnak a végső győzelemre, ez most – a csoportkör második fordulója után – 26 százalékra nőtt.

A brazilok mellett a csoportkör második fordulóját követően a címvédő franciák és a portugálok biztosították a helyüket a legjobb 16 között, jelenleg mindkét együttesnek – ahogy a spanyoloknak is – kilenc százalék az esélye a világbajnoki címre. A favoritok képzeletbeli rangsorában az argentinok követik a brazilokat 12 százalékos győzelmi eséllyel. Az előrejelzés szerint nagy az esély egy brazil-argentin elődöntőre.

Az előzetes jóslathoz képest a legnagyobb változás az, hogy Lengyelország, Ausztrália, Costa Rica és Marokkó bekerült a nyolcaddöntőre leginkább esélyes válogatottak közé, leváltva Mexikót, Dániát, Németországot és Belgiumot.

A kieséses szakaszra leginkább esélyes csapatok (a már továbbjutott Brazília, Franciaország és Portugália mellett, az esélyesség sorrendjében): Anglia, Hollandia, Spanyolország, Marokkó, Argentína, Ecuador, Lengyelország, Horvátország, Svájc, Irán, Ausztrália, Uruguay, Costa Rica – Tegnap este világossá vált, hogy Ecuador és Irán nem lesz ott, Szenegál és az Egyesült Államok viszont igen.

A negyeddöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Argentína, Anglia, Marokkó

Az elődöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Argentína, Portugália

A döntős szereplés két legesélyesebb csapata Brazília (38 százalék) és Franciaország (20), a brazil-francia finálé esélye jelenleg 7,5 százalék.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.