Hétfőn országos vasutassztrájk lesz Ausztriában, több hazai vonatot is érint

Hétfőn országos vasutassztrájk lesz Ausztriában, több hazai vonatot is érint

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint november 28-án, hétfőn 24 órás munkabeszüntetésre kerül sor. Hétfőn 0-tól 24 óráig a teljes hálózaton felfüggesztik a vonatközlekedést.

Az osztrák vasúttársaság bejelentése alapján a szolgáltatási területükön a vonatközlekedés teljesen szünetelni fog hétfőn egész nap, az ÖBB pótlóbuszokat sem szervez. A MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenő nemzetközi vonatai az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek és onnan indulnak vissza Budapestre. A Hegyeshalom állomáson át közlekedő bécsi elővárosi vonatok osztrák területen nem közlekednek, az EuRegio vonatok ezért csak Győr és Hegyeshalom között járnak. A Hegyeshalomból induló bécsi elővárosi vonatok is a teljes útvonalukon kimaradnak a menetrendből.

A nyugati szomszédunknál lévő sztrájk a Budapest-Bécs és a Budapest-Graz vonalat egyaránt érinti, ahogy a Németországba menő Railjet vonatokat, valamint a Budapest-München és a Budapest-Zürich viszonylatban közlekedő éjszakai vonatokat is.

A részletes információkról a MÁV oldalán lehet tájékozódni.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.