Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Megsérült a francia válogatott edzésén az újdonsült aranylabdás csatár, így nem léphet pályára Katarban.

Újabb rossz hírt kaptak a francia válogatott szurkolói. Paul Pogba, N'Golo Kanté, és a hét elején térdszalag-szakadást szenvedő Christopher Nkuku után Karim Benzemára sem számíthat Didier Deschamps szövetségi kapitány. A Real Madrid csatára a nemzeti csapat szombati edzésén szenvedett izomsérülést.

A 34 éves támadó eddig 97 alkalommal lépett pályára a francia csapatban, és 37 gólt szerzett ezeken a fellépéseken. A Francia Labdarúgó Szövetség vasárnap közölte, hogy a kapitány nem hív be új játékost a keretbe Benzema helyére.

1978 óta először fordul elő az, hogy az aktuális Aranylabdás kihagyja a labdarúgó-világbajnokságot. Akkor Allan Simonsen maradt távol a vb-től, mivel hazája, Dánia nem jutott ki az Argentínában megrendezett világversenyre.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében – mivel a tranzakciók 60 százalékát már bankkártyával végzik az ügyfelek – a BKK jegy- és bérletautomata-hálózatának egy része decembertől készpénzmentessé válik. A készülékek üzemeltetése ennek köszönhetően még kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.