Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Megsérült a francia válogatott edzésén az újdonsült aranylabdás csatár, így nem léphet pályára Katarban.

Újabb rossz hírt kaptak a francia válogatott szurkolói. Paul Pogba, N'Golo Kanté, és a hét elején térdszalag-szakadást szenvedő Christopher Nkuku után Karim Benzemára sem számíthat Didier Deschamps szövetségi kapitány. A Real Madrid csatára a nemzeti csapat szombati edzésén szenvedett izomsérülést.

A 34 éves támadó eddig 97 alkalommal lépett pályára a francia csapatban, és 37 gólt szerzett ezeken a fellépéseken. A Francia Labdarúgó Szövetség vasárnap közölte, hogy a kapitány nem hív be új játékost a keretbe Benzema helyére.

1978 óta először fordul elő az, hogy az aktuális Aranylabdás kihagyja a labdarúgó-világbajnokságot. Akkor Allan Simonsen maradt távol a vb-től, mivel hazája, Dánia nem jutott ki az Argentínában megrendezett világversenyre.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.