Győzelemmel búcsúzott Dzsudzsáktól a magyar válogatott

Győzelemmel búcsúzott Dzsudzsáktól a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen vasárnap este 2-1-re legyőzte Görögországot Budapesten, a Puskás Arénában. Dzsudzsák Balázs ezen a találkozón búcsúzott a nemzeti csapattól.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a vendég görög csapat ellen vasárnap barátságos mérkőzésen, így győzelemmel zárta az évet.

A találkozón Sallai Roland szerzett vezetést a 15. percben, a görögök Anasztasziosz Bakaszetasz tizenegyesével egyenlítettek a 81. percben. A hosszabbításban Kalmár Zsolt első labdaérintéséből, szabadrúgásból döntötte el a meccset. A magyarok Dárdai Pál (a korábban 61-szeres válogatott középpályás és szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia) és Szappanos Péter személyében két újoncot is avattak.

Az 53. percben lecserélt Dzsudzsák Balázs 109. alkalommal viselte a címeres mezt, ezzel – Király Gábort megelőzve – egyedüli csúcstartóvá vált a válogatottságot illetően.

Ezt kértem a fiúktól a meccs előtt, ez nem rólam, ez nem személyekről, hanem a magyar válogatottról, a szurkolókról és Magyarországról szólt. Köszönöm a szüleimnek, a csapatnak, minden egyes edzőmnek, minden embernek, aki hozzájárult és tett azért, hogy 109-szer a világ három legszebb színét magamra ölthessem, a világ legszebb stadionjában búcsúzhassak, és a világ legjobb szurkolói előtt mondhassam, köszönöm! – nyilatkozta a mérkőzést követően Dzsudzsák Balázs a Puskás Arénában.

A Nyírlugosról származó futballista utódjának, a csapatkapitány Szoboszlai Dominiknak azt üzente: Ez a csapat többről szól, mint egy személyről, óriási a felelősség, itt egy országot kell képviselni mindhalálig.


Barátságos mérkőzés:

Magyarország-Görögország 2-1 (1-0)

Puskás Aréna, 55 ezer néző, játékvezető: Daniele Chiffi (olasz)

Magyarország:
Dibusz (Szappanos, 92.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Dzsudzsák (Ádám, 53.), Szoboszlai (Kalmár, 92.) – Sallai (Dárdai, 71.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Görögország:
Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz (Kiriakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hacijovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joannidisz (Funtasz, 60.), Mantalosz
Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet (uruguayi)

Gólszerzők: Sallai (15.), Kalmár (93. – szabadrúgásból), illetve Bakaszetasz (81. – 11-esből)

Sárga lap: Botka (64.), Kalmár (94.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.