Ecuador győzelmével rajtolt a katari foci vb

Ecuador győzelmével rajtolt a katari foci vb

A dél-amerikai ország válogatottja a világverseny első mérkőzését 2-0 arányban legyőzte a házigazda Katar válogatottját.

A vasárnap esti mérkőzéssel elrajtolt Katarban a 2022-es labdarúgó világbajnokság. A foci vb-k történetében először fordult elő, hogy a házigazda elveszítette a nyitómérkőzést. A találkozó azzal is történelmet írt, hogy ez volt a sportág világbajnokságai során az első téli mérkőzés.


A csoport, 1. forduló:

Katar-Ecuador 0-2 (0-2)

Al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 372 néző, játékvezető: Daniele Orsato (olasz)

Katar:
Szaad Al-Seeb – Pedro Miguel, Basszam Al-Ravi, Bualem Huhi, Abdelkarim Hasszan, Homam Ahmed – Hasszan Al-Hajdosz (Mohammed Vaad, 71.), Karim Budiaf, Abdulaziz Hatem – Almoez Ali (Mohamed Muntari, 71.), Akram Afif
Szövetségi kapitány: Felix Sanchez (spanyol)

Ecuador:
Hernán Galíndez – Ángelo Preciado, Félix Torres, Piero Hincapié, Pervis Estupinán – Gonzalo Plata, Jhegson Méndez, Moises Caicedo (Alan Franco, 90.), Romario Ibarra (Jeremy Sarmiento, 68.) – Enner Valencia (José Cifuentes, 77.), Michael Estrada (Kevin Rodríguez, 90.)
Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro (argentin)

Gólszerző: Valencia (16., 31. – az elsőt 11-esből)

Sárga lap: Al-Seeb (15.), Ali (22.), Budiaf (36.), Afif (78.), illetve Caicedo (29.), Méndez (56.)

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.