Döntetlent játszott Luxemburgban a magyar válogatott

Döntetlent játszott Luxemburgban a magyar válogatott

A magyar labdarúgó válogatott két barátságos meccsel zárja a 2022-es évet. Ennek első felvonásaként Luxemburgban lépett pályára Marco Rossi legénysége.

A magyar válogatott esélyesként lépett pályára a felkészülési mérkőzésen, mivel a világranglista alapján több mint 50 hely van nemzeti csapatunk és vendéglátója között. Ennek ellenére nem volt sima mérkőzése Marco Rossi válogatottjának.

A hazaiak már a hetedik percben vezetéshez jutottak Gerson Rodrigues értékesített büntetőjével, a magyarok pedig Szalai Attila fejesével egyenlítettek a 25. percben. A csereként beállt újonc, Németh András a 67. percben már a magyarokat juttatta előnyhöz, de a hozzá hasonlóan debütáló Alessio Curci találatával végül 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Marco Rossi szövetségi kapitány Németh mellett Baráth Péter személyében még egy újoncot avatott.

A nemzeti tizenegy vasárnap 20:15-től Görögországot fogadja a Puskás Arénában. Ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a magyar válogatottól, aki 109. fellépésével – Király Gábort megelőzve – egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.


Barátságos mérkőzés:

Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)

Luxembourg, 3571 néző, játékvezető: Jonathan Lardot (belga)

Luxemburg:
Moris (Schon, a szünetben) – Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) – Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto – Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) – De. Sinani (Lohei, 59.)
Szövetségi kapitány: Luc Holtz

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) – Ádám (Németh A., 57.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerzők: Rodrigues (7., 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.)

Sárga lap: Barreiro (25.), illetve Dibusz (6.), Nagy Zs. (34.), Styles (85.)

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.