Csütörtökön senki ne akarjon Szlovákiába menni vásárolni

Csütörtökön senki ne akarjon Szlovákiába menni vásárolni

Északi szomszédunknál nemzeti ünnep miatt zárva lesznek a boltok november 17-én, csütörtökön.

Az 1989-es bársonyos forradalom emlékére november 17-e Csehországban és Szlovákiában a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelem napja.

Az államünnep miatt csütörtökön, november 17-én zárva lesznek az üzletek Szlovákiában. A szlovákiai munkatörvénykönyv 2017-es módosítása óta államünnepeken és egyes munkaszüneti napokon zárva vannak a boltok, egy évben összesen 15 és fél napot.

A munkaadók ezeken a napokon nem rendelhetnek el árueladással kapcsolatos munkavégzést és nem is egyezhetnek meg annak semmilyen formájáról az alkalmazottakkal. A törvény néhány kivételt engedélyez, például a benzinkutak és a gyógyszertárak nyitva lehetnek, továbbá az állomásokon, a repülőtereken és a kórházakban levő eladóhelyek.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.