Csütörtökön senki ne akarjon Szlovákiába menni vásárolni

Csütörtökön senki ne akarjon Szlovákiába menni vásárolni

Északi szomszédunknál nemzeti ünnep miatt zárva lesznek a boltok november 17-én, csütörtökön.

Az 1989-es bársonyos forradalom emlékére november 17-e Csehországban és Szlovákiában a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelem napja.

Az államünnep miatt csütörtökön, november 17-én zárva lesznek az üzletek Szlovákiában. A szlovákiai munkatörvénykönyv 2017-es módosítása óta államünnepeken és egyes munkaszüneti napokon zárva vannak a boltok, egy évben összesen 15 és fél napot.

A munkaadók ezeken a napokon nem rendelhetnek el árueladással kapcsolatos munkavégzést és nem is egyezhetnek meg annak semmilyen formájáról az alkalmazottakkal. A törvény néhány kivételt engedélyez, például a benzinkutak és a gyógyszertárak nyitva lehetnek, továbbá az állomásokon, a repülőtereken és a kórházakban levő eladóhelyek.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.