Keretet hirdetett az év utolsó meccseire Marco Rossi

Keretet hirdetett az év utolsó meccseire Marco Rossi

Kihirdette a magyar labdarúgó válogatott keretét a Luxemburg és Görögország elleni barátságos mérkőzésekre a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

A nemzeti csapat sikeres évet tudhat maga mögött, a Nemzetek Ligájában a legnehezebb csoport második helyén végzett, miközben Angliát oda-vissza, Németországot pedig idegenben győzte le. Az évet kér barátságos meccsel zárja Marco Rossi csapata, a névsort az olasz szövetségi kapitány kedden ismertette.

Másfél év szünet után Kalmár Zsolt ismét meghívót kapott a keretbe. A dunaszerdahelyi DAC sérülésből felépült középpályása mellett Sallai Roland és Nagy Zsolt is sérülés után térhet vissza a válogatottba. Először kapott meghívót a szakvezetőtől Németh András, a Genk fiatal támadója.

Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, így ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh András megmutassa, készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni fog vele – nyilatkozta a kapitány, utalva rá, hogy a visszavonuló csapatkapitány pótlása rendkívül fontos feladat lesz, hiszen a pályán és azon kívül is igazi vezéregyéniség volt Szalai, aki 86 válogatott mérkőzésen 26 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A Genk támadójával kapcsolatban – aki szerdán lesz 20 éves – kifejtette, a középcsatár szerepére rajta kívül az NB1 előző idényének gólkirálya, Ádám Martin jöhet szóba, viszont az utóbbi időben keveset játszik dél-koreai a klubjában, legtöbbször csak a meccsek utolsó perceiben cserélik be, így számukra is kérdés, mit bízhatnak rá. Megjegyezte, szerkezetváltás esetén hamis kilencessel is futballozhat a válogatott, mint tette azt a Wembley Stadionban az angolok ellen, amikor Sallai játszott ebben a szerepben.

Mindkét meccs útmutatást fog adni a jövő tavasszal rajtoló Eb-selejtezőkre. Ahogy mostani ellenfeleink, úgy csoportriválisaink egyike sem betonozza be magát, nem olyan csupán védekezésre koncentráló csapatokra készülünk, mint amilyen például San Marino és Andorra – mondta Rossi, aki nem zárta ki a két cserekapus, Szappanos Péter és Tóth Balázs szerepeltetését sem.

A kerethez pénteken, a luxembourgi mérkőzés után csatlakozó Dzsudzsák Balázsról elmondta, hogy a debreceni játékos pályafutása során sokat tett le az asztalra, a magyar futball sokat köszönhet neki. Ahogy Rossi fogalmazott, az eddigi 108 válogatott szereplés nem a véletlen műve, és megérdemli a búcsúmeccset, amire most kínálkozott lehetőség. Dzsudzsák a görögök elleni, 109. fellépésével Király Gábort maga mögött hagyva egyedüli rekorder lesz a válogatottságot tekintve.

Szép keretbe foglalja válogatottbeli pályafutását, hogy 2007-ben Görögország ellen debütált a nemzeti csapatban, majd egy évvel később az első gólját is ellene lőtte, most pedig ellene búcsúzik a válogatottól – zárta gondolatait a szövetségi kapitány.

A nemzeti együttes jövő csütörtökön Luxemburgban lép pályára, három nappal később hazai pályán a görögökkel játszik barátságos mérkőzést a Puskás Arénában. Utóbbira még lehet belépőt váltani az MLSZ közlése szerint.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (Mol Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros), + Dzsudzsák Balázs (Debreceni VSC) a görögök elleni mérkőzésre

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Feiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.