Karim Benzema kapta az idei Aranylabdát

Karim Benzema kapta az idei Aranylabdát

A Real Madridot erősítő francia Karim Benzema érdemelte ki a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát.

A Real Madrid 34 éves csatára a szenegáli Sadio Manét (Liverpool/Bayern München), valamint a belga Kevin De Bruyne-t (Manchester City) előzte meg a szavazáson, melynek során nem a naptári évben, hanem a szezonban nyújtott teljesítmény alapján született döntés.

A csatár – aki tavaly negyedik volt az Aranylabda-voksoláson – Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet nyert az elmúlt szezonban a Galaktikusokkal, ráadásul mindkét sorozatban gólkirály lett: a BL-ben 15, a La Ligában pedig 27 találattal végzett az élen.

Karim Benzema Raymond Kopa, a háromszoros győztes Michel Platini, Jean-Pierre Papin és Zinedine Zidane után az ötödik francia focistaként vehette át a futballvilág legrangosabb egyéni díját.

A nőknél címvédés történt, a Barcelona középpályása, Alexia Putellas érdemelte ki a díjat. Mivel a Női Aranylabdát 2018 óta ítélik csak oda, így a spanyol játékos az első, aki kétszeres győztesnek mondhatja magát.

Fotó: France Football Twitter

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.