Megvenné a bezáró pesti postákat a milánói székhelyű multicég

Megvenné a bezáró pesti postákat a milánói székhelyű multicég

Átvenné a Budapesten bezáró posták többségét a világ egyik legnagyobb független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. A Mail Boxes Etc. szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett hivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne.

A Magyar Posta szeptember végén jelentette be, hogy harmincöt, többnyire alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött. Ezek utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek lesz.

Az érintett hivatalok ugyanakkor kaphatnak egy második esélyt: a világ 51 országában több mint 3 ezer postahivatalt üzemeltető Mail Boxes Etc. bejelentkezett a fővárosban bezáró postákért és a cég hálózatépítési folyamatának keretein belül akár azonnal átvenné azokat, ezzel közelítve a célhoz, hogy Budapest összes kerületében és minden megyeszékhelyen jelen legyenek.

Hannya Ernesto, az MBE Magyarország ügyvezetője rámutatott, az átalakított posták közszolgálati státusza megmaradna, és mivel többek közt a belföldi postaküldemények ára hatóságilag szabályozott, továbbra is a Magyar Posta díjszabásán dolgoznának.

A cégcsoport kiváló kapcsolatokat ápol számos ország állami postavállalatával, tehát a már meglévő tapasztalatokra tudunk építeni Magyarországon is. Ez jó lehetőség lenne mindkét cég számára a piaci poziciojuk megerősitésére. A tárgykörben a kapcsolatfelvétel már megtörtént a Magyar Postával és remélem, hogy a tárgyalásokat hamarosan meg is tudjuk kezdeni – emelte ki a cégvezető.

Hozzátette, hogy az épületek átvétele mellett tervezik az ott dolgozó személyzet megtartását is, hiszen ők a motorjai a postai szolgáltatásoknak Hannya Ernesto azt is elmondta, a szolgáltatásuk nemcsak Nyugat-Európában és a tengerentúlon bizonyított már, hanem itthon is. A cél, hogy üzleti alapú szemléletet vezessenek be ebben a szektorban is, és rámutassanak, hogy piaci alapon is lehet gazdaságosan működtetni a postákat.

Ernesto kijelentette, az MBE csoport a világ legnagyobb független postai szolgáltatója, amelynek fő profilja a küldemények, dokumentumok, csomagok kezelése, feladása, szállítása és csomagolása. Hozzáfűzte, elsősorban kis- és középvállalkozásoknak, valamint magánszemélyeknek nyújtják tanácsadással, igényfelméréssel egybekötött szolgáltatásukat, mindezt rejtett költségek nélkül, fix árakkal.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.