Közel 14 milliót jótékonykodtak a reptéri futóversenyen

Közel 14 milliót jótékonykodtak a reptéri futóversenyen

Csaknem 14 millió forint adomány gyűlt össze a repülőtér által szervezett jubileumi Runway Run futóverseny bevételeiből. Az adomány egy részét a SUHANJ! Alapítványnak, a másik részét a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak adja a Budapest Airport.

Összesen 1042 sportoló látogatott el a tizedik alkalommal megrendezett repülőtéri futóversenyre, a Runway Run-ra. A különleges eseményen a versenyzők a lezárt I. futópályán állhattak rajthoz és a naplemente fényeiben futhatták le a kitűzött távot. Idén az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, így a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat. Ezekből az összegekből gyűlt össze az az összesen 13970000 forint, amelyből a Budapest Airport 6644000 forintot adott át a sérült emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítvány képviselőinek.

A Budapest Airport immár 8 éve támogatja az alapítvány munkáját, amely az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre – kézi hajtású biciklikre, futókocsikra – és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja. 

A Budapest Airport számára fontos az egyenlő esélyek megteremtése, ezért is támogatja immár nyolcadik éve a SUHANJ! Alapítvány munkáját – nyilatkozta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Nagy örömünkre szolgál, hogy már több éves együttműködést tudhatunk magunk mögött a Budapest Airporttal, aminek köszönhetően több fogyatékkal élő és sérült társunkkal oszthattuk meg a mozgás örömét. A Runway Run minden évben egy fontos helyet foglal el a naptárban és a szívünkben, és nyugodtan kimondhatjuk, hogy itt képviselteti magát legnagyobb számban a SUHANJ! csapat, hiszen a pálya minősége és a verseny hangulata is mindenki számára igazán vonzó. Bízunk benne, hogy a jövőben is fennmarad a szoros kapcsolat – mondta az esemény kapcsán Fenyvesi Zoltán a SUHANJ! Alapítvány kommunikációs munkatársa.

A Runway Run meghívásos futóversenyen a korábbi évekhez hasonlóan a légiközlekedési iparág, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői, kiemelkedő sportolók és a SUHANJ! Alapítvány versenyzői vettek részt.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.