Ismét remekelt Kozuback Kamilla

Ismét remekelt Kozuback Kamilla

A 17 éves snowboardos újabb nagyszerű világkupa-eredményével nagy lépést tett az olimpiai szereplés felé.

A nyár óta magyar színekben induló Kozuback Kamilla már élete első világkupa-versenyén megszerezte első pontjait, majd decemberben tovább folytatta a pontok gyűjtögetését.

A magyar-kanadai kettős állampolgárságú snowboardos az év első napján élete legjobb eredményét érte el, amikor a Calgaryban megrendezett világkupa-versenyen slopstyle-ban a tizenhatodik helyezést szerezte meg, amivel további 15 egységgel gyarapította vk-pontjainak számát.

A 17 éves sportoló három számban, slopestyle-ban, big airben és félcsőben is versenyez. Az eredményes világkupa-szereplésének köszönhetően reális esélye van arra, hogy kvalifikálja magát a Pekingben megrendezendő 2022-es téli olimpiára.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.