Pontszerzéssel debütált a magyar tehetség a snowboard világkupában

A nyár óta magyar színekben induló Kozuback Kamilla élete első világkupa-versenyén egyből begyűjtötte első pontjait.

Élete első világkupa-versenyén pontot szerzett a magyar színekben szereplő Kozuback Kamilla az amerikai Steamboat síterepen rendezett snowboard big air-viadalon.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) közleménye szerint a 17 esztendős kanadai-magyar kettős állampolgár Kozuback három számban, slopestyle-ban, big airben és félcsőben is indul. A beszámoló alapján bemutatkozó versenyén nem kockáztatott, biztosra ment, így hibátlanul mutatta be erős, de nem a legnehezebb trükkjeit. Ezzel 26. helyen zárt, megszerezte első vk-pontjait és teljesítette az egyik fontos olimpiai kvalifikációs kritériumot, a top 30-as helyezést – emelték ki.

A másik magyar résztvevő, az Európa-kupagyőztes Fricz Botond remek ugrásokkal a 32. helyet szerezte meg. A világkupa jövő hét végén a szintén coloradói Copper Mountainon folytatódik, ahol Kozuback Kamilla félcsőben méri össze tudását a világelittel.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.