Pontszerzéssel debütált a magyar tehetség a snowboard világkupában

A nyár óta magyar színekben induló Kozuback Kamilla élete első világkupa-versenyén egyből begyűjtötte első pontjait.

Élete első világkupa-versenyén pontot szerzett a magyar színekben szereplő Kozuback Kamilla az amerikai Steamboat síterepen rendezett snowboard big air-viadalon.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) közleménye szerint a 17 esztendős kanadai-magyar kettős állampolgár Kozuback három számban, slopestyle-ban, big airben és félcsőben is indul. A beszámoló alapján bemutatkozó versenyén nem kockáztatott, biztosra ment, így hibátlanul mutatta be erős, de nem a legnehezebb trükkjeit. Ezzel 26. helyen zárt, megszerezte első vk-pontjait és teljesítette az egyik fontos olimpiai kvalifikációs kritériumot, a top 30-as helyezést – emelték ki.

A másik magyar résztvevő, az Európa-kupagyőztes Fricz Botond remek ugrásokkal a 32. helyet szerezte meg. A világkupa jövő hét végén a szintén coloradói Copper Mountainon folytatódik, ahol Kozuback Kamilla félcsőben méri össze tudását a világelittel.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.