Zeneajánló: Emma McGann – Hex

Zeneajánló: Emma McGann – Hex

Tovább bővült a zenei szörnyecske-univerzum, újabb dallal jelentkezett Emma McGann. A brit énekesnő legújabb alkotása, a Hex szeptember közepe óta elérhető, a hozzá készül videoklippel együtt.

A brit énekes-dalszerző, Emma McGann tavasszal vágott bele Monsterverse névre keresztelt zenei projektjébe, melynek első dala, a Monsters májusban jelent meg (itt írtunk róla ajánlót). Ehhez csatlakozott remasterelt korábbi száma, az Anyone Else. Szeptember 16-án pedig a sorozat méltó folytatásaként publikálta legújabb dalát.

A Hex (magyarul átok vagy rontás) remekül hozza az Emmától megszokott pop-rockos stílust. Zenei világban egyértelműen a korábban már említett Monsters című dalra emlékeztet, ugyanazt a szörnyes vibrálást igyekszik átadni a hallgatónak, és egy energikus, dallamos alkotással találjuk szembe magunkat.

Eltérés viszont, hogy ezúttal nem egy belső érzésről, hanem egy kívülről érkezett ingerről, egy rontásról énekel, melynek hatása alatt van, melytől szeretne szabadulni. Ha a rontást képzeletben helyettesítjük egy másik érzéssel, akkor bizonyára sokaknak ismerős lehet a szituáció.

Összességében a Hex stabilan hozza mindazt, amit Emma McGanntől várunk. És abban is biztosak lehetünk, hogy a szörnyes vonulat is folytatódni fog, a szerző már gőzerővel készül a következő nagy dobásra.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.