Zeneajánló: Emma McGann – Monsters

Zeneajánló: Emma McGann – Monsters

Új kislemezzel örvendeztette meg rajongóit Emma McGann. A brit énekesnő Monsters című kislemezén – mely a címadó dalból áll – a belső szörnyekkel való vívódást zenésíti meg.

Május 26-án jelent meg a brit énekes-dalszerző, Emma McGann legújabb kislemeze. Bár az alternatív pop / pop-rock műfajban zenélő Emma még nem tartozik a legismertebb el��adók közé Magyarországon, a különböző online platformoknak és streaming-oldalaknak köszönhetően egyre többen fedezhetik fel sokoldalú munkásságát.

A harmincas évei elején járó ifjú hölgy a bennünk lakozó, és onnan elő-előtörő démonokról készített fülbemászó dallamot. Emma korábban is bátran dolgozta fel a nem annyira vidám emberi érzéseket – erre jó példa előző kislemeze, a Teary Eyed, ami a pánikról és szorongásról is szólt.

Az egy zeneszámból álló Monsters kislemez címadó dala jól tükrözi az Emmától megszokott stílusjegyeket. Ugyanakkor az ütemes, kicsit pattogós ritmus ad egy kis szörnyes vibrálást a dalnak.

A „Monsterverse” kifejezés pedig előrevetíti azt, hogy a közeljövőben várható folytatása is a démoni-szörnyes képi világ megkomponálásának a jellegzetes piros-kék hajszínéről is ismert előadónak köszönhetően. Az ezen a néven futó EP-lemezzel remélhetőleg már idén megörvendezteti a hallgatókat. 

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.