Amerikai kerékpárcsapatnál folytatja pályafutását Peák Barnabás

Amerikai kerékpárcsapatnál folytatja pályafutását Peák Barnabás

Az egyik legismertebb férfi kerékpárosunk a Human Powered Health csapatában fog versenyezni a 2023-as szezonban.

Az amerikai Human Powered Health kerékpárcsapatánál folytatja pályafutását Peák Barnabás. A másodvonalat jelentő Pro Teamek (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) közé tartozó amerikai klub a közösségi oldalán jelentette be a 23 esztendős magyar bringás érkezését.

Idén a Tour de Hongrie-n is részt vett a Human Powered Health, amelynek talán legismertebb kerékpárosa a kiváló időfutammenő, Giro d'Italia-szakaszgyőztes amerikai Chad Haga, aki nyolc évet tekert a világelitet jelentő World Tourban.

Peák jelenleg a világelitbe tartozó belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux kerékpárosa, a májusi Girón pedig élete első háromhetes körversenyét teljesítette segítőként és zárt összetettben a 110. pozícióban. Márciusban második volt egy holland egynaposon, nyáron a magyar bajnokságon az időfutamot második, a mezőnyversenyt harmadik helyen zárta, majd ugyancsak harmadik lett a V4 nemzetközi verseny magyar szakaszán, és ott volt a müncheni Európa-bajnokságon.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az országos bajnokságon.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.