Nemzetek Ligája: Németországban is győzött a magyar válogatott

Nemzetek Ligája: Németországban is győzött a magyar válogatott

A magyar labdarúgó válogatott ősszel is folytatja bravúros szereplését, a csapatkapitány Szalai Ádám góljával Lipcséből is elhozta a három pontot.

Júniusi bravúros, Angliában elért 4-0-ás győzelmének köszönhetően a csoport első helyről várhatta a Nemzetek Ligája őszi folytatását a magyar labdarúgó válogatott. Marco Rossi legénysége Németország vendégeként, Lipcsében lépett pályára.

A magyar csapat a válogatottól a szeptemberi két NL-meccs után visszavonuló Szalai Ádám góljával szerzett vezetést a mérkőzés 17. percében. És mivel a találkozón többször nem zörgött a háló, így ez a győztes találatnak bizonyult. A Basel csatára a 85. válogatott meccsén a 26. gólját szerezte. A csapat újoncot is avatott, a holland AZ Alkmaar 18 éves védője, Kerkez Milos kezdőként végigjátszotta a meccset.

A győzelemnek köszönhetően a magyar válogatott 10 ponttal vezeti a csoportját, és a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában a 8 ponttal második Olaszországot fogadja. Amennyiben sikerül pontot szerezni hétfőn a Puskás Arénában, úgy a nemzeti csapat megszerzi az első helyet, ami a sorozat négyes döntőjébe jutást jelentené.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 5. forduló:

Németország-Magyarország 0-1 (0-1)

Lipcse, Red Bull Aréna, 39 513 néző, játékvezető: Slavko Vincic (szlovén)

Németország:
Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Gündogan (Musiala, 70.), Kimmich – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Thomas Müller (Nmecha, 85.), Sané – Werner (Havertz, 70.)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Orbán Willi, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám (Styles Callum, 78.), Schäfer András, Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik (Nego Loic, 85.), Gazdag Dániel (Kleinheisler László, 66.) – Szalai Ádám (Ádám Martin, 66.)

Az Air Transport Awards a évről évre díjazza a légi közlekedési iparág legjobb, legsikeresebb szereplőit. A magyar gyökerekkel rendelkező cég is fontos elismerésben részesült.

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.