Új alkalmazás mutatja meg, alkalmas-e házunk a napenergia-hasznosításra

Új alkalmazás mutatja meg, alkalmas-e házunk a napenergia-hasznosításra

A Budapest Szolár Térkép egy webes, mobilon is futó térképes alkalmazás, amely minden épület esetében megmutatja, hogy a tető mekkora része alkalmas a napenergia hasznosítására, azon milyen teljesítményű napelem fér el és mennyi áramot lehet ezekkel megtermelni.

Jelentős mérföldövet jelentettek be szerdán a Fővárosi Önkormányzat „Budapest-Nappal hajtva” projektjében. Komoly térinformatikai fejlesztések révén elkészült a Budapest Szolár Térkép, Magyarország első napos potenciáltérképe. Ezzel Budapest is felzárkózott azon európai nagyvárosokhoz (például Bécs, Amszterdam, Helsinki, Berlin), amelyek interaktív szolártérképpel segítik a lakosokat és egyéb szereplőket napelemes fejlesztéseik tervezésében.

A térképes alkalmazás Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség együttműködésében került kifejlesztésre.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.