Jelentősen bővít Romániában a Wizz Air

Jelentősen bővít Romániában a Wizz Air

Az AirConnect múlt heti bejelentésére rákontrázva a Wizz Air is bejelentette, hogy bővíti a légi közlekedési lehetőségeket Magyarország és Románia között.

A Wizz Air jelentős bővítést hajt végre Romániában, amelynek keretében öt repülőgéppel bővíti flottáját bukaresti bázisán, valamint növeli kapacitását Bákó, Kolozsvár, Iaşi és Nagyszeben* útvonalain – derült ki a légitársaság közleményéből.

A Wizz Air már szeptember 9-én újabb ülőhelyekkel bővíti a régió járatait, október 4-én pedig megérkezik az első új Airbus A321, mely a romániai flottában teljesít majd szolgálatot. A bővítés részeként a vállalat három új útvonal bevezetését is bejelentette: Bukarestből Athénba, Prágába és Lárnakába repülhetnek az utazni vágyók. Ezen felül a járatok sűrűségében is növekedés várható több mint 30 meglévő útvonalon, köztük a legfontosabb célállomásokon: London, Róma, Milánó, Barcelona, Párizs, Brüsszel-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid és Tel-Aviv. A légitársaság összesen 2,6 millió ülőhellyel bővíti a romániai piacot.

A fapados légitársaság emellett kedvezményes árakat is kínál a Blue Air ügyfelei számára. Az érintett Blue Air utasok az eredeti foglalási azonosítójuk megadásával már 49,99 eurótól foglalhatnak jegyet a Wizz Air járataira. A foglalásokat a cég honlapján keresztül intézhetik.

A bukaresti bővítésekkel és a romániai hálózat új útvonalaival a Wizz Air megszilárdítja piacvezetői pozícióját a Bukarestből, Kolozsvárról, Bákóból, Iaşi-ból, Nagyszebenből, Craiováról, Suceavából, valamint Temesvárról közlekedő legnagyobb légitársaságként. A fejlesztések ugyancsak alátámasztják a WIZZ elkötelezettségét aziránt, hogy a lehető legtöbb romániai utasnak kínáljon népszerű úti célokat, megfizethető árakon biztosítva a fenntartható utazást.

Izgatottak vagyunk a Bukarestben és Romániában történő jelentős beruházás kapcsán. Tudjuk, mennyire fontos utasaink számára a repülés, ezért elegendő választási lehetőséget szeretnénk biztosítani számukra. A 13,8 millió ülőhely – mely 36 romániai célállomás esetében kínál kibővített diszkont szolgáltatást –, valamint a Blue Air utasai számára felkínált kedvezményes jegyek alátámasztják a Wizz Air elkötelezettségét a román piac iránt. Jelenleg közel 200 útvonalat kínálunk Romániából, így ezekkel a fejlesztésekkel és bővítésekkel megerősítjük piacvezető pozíciónkat a régióban – nyilatkozta Evelin Jeckel, helyettes hálózatvezető.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.