Június 30-tól újraindul a közlekedés a hegyomlás sújtotta vasútvonalon

Június 30-tól újraindul a közlekedés a hegyomlás sújtotta vasútvonalon

Július 30-tól változik a közlekedési rend a Budapest–Vác–Szob vonalon. Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt.

A hónap végétől újrainduló vonatforgalom azt is jelenti, hogy a Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek.

A helyreállítási munkálatok a másik vágányon tovább folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek vele a szakemberek.

A MÁV honlapja részletes információkat közöl arról, hogy alakul a 70-es vonal menetrendje, és a Dunakanyerba menő vonatok közlekedése.

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.