Az E.ON költözik elsőként a BakerStreet irodaházba

Az E.ON költözik elsőként a BakerStreet irodaházba

Az E.ON Hungária Csoport az Atenor által fejlesztett BakerStreet-be helyezi át budapesti központját. A vállalat 2024 első felében költözik majd be új székházába.

Az Atenor ESG-tanúsított BakerStreet projektje Budapest XI. kerületében épül. Két irodaépületből áll majd, összesen 42 000 négyzetméter bérbeadható területtel. Az E.ON Hungária Csoport lesz az első bérlő, aki a campusra költözik, mint a fejlesztés első fázisának kizárólagos irodabérlője.

A 13 európai országban jelen lévő E.ON Csoport Európa egyik legnagyobb energiahálózat- és energia infrastruktúra üzemeltetője, valamint innovatív ügyfélmegoldások szolgáltatója. Vezető szerepet tölt be az európai energetikai átalakulásban, a fenntarthatóság, klímavédelem, megújuló energiaforrások hasznosításának elkötelezettjeként, melyekkel bolygónk jövőjét szem előtt tartva tevékenykedik.

A 10 európai országban – köztük 2008 óta Magyarországon is – tevékeny belga ingatlanfejlesztő ATENOR vezető campus-fejlesztőként ismert, aki a jövő érdekében tesz azáltal, hogy fenntartható iroda- és lakóprojekteket hoz létre, melyek megfelelnek az idő kihívásainak, szervesen illeszkednek a városi szövetbe, és parkosított közösségi terekkel és szolgáltatások széles skálájával gazdagítják a közösségeket, amelyekben épülnek. A brüsszeli tőzsdén jegyzett vállalat 2021-ben szén-dioxid-semlegességi tanúsítványt szerzett és nemrég szép sikert ért el a zöld finanszírozás területén, zöld kötvények kibocsátásával befektetői részére.

Nagymaros és Szob között, augusztus 16-tól már mindkét vágányon közlekedhetnek a személyszállító vonatok, így korlátozások nélkül visszaáll az alapmenetrend a Budapest–Vác–Szob vonal teljes hosszán.

Hatalmas sikert hozott a Bécsi népfőiskolák nyári szolgáltatása, amelynek keretein belül német és matematika tárgyakhoz kapcsolódó, játékos foglalkozásokat biztosítanak 6-12 éves gyerekeknek három bécsi strandon. A cél elsősorban a játék, mellékesen pedig a tanítás és az érdeklődés felkeltése.