Ezüstérmes lett a hazai világbajnokságon a női vízilabda-válogatott

Ezüstérmes lett a hazai világbajnokságon a női vízilabda-válogatott

A medencés úszás és a nyílvízi úszás 2-2 érme után az ötödik dobogós helyezését is megszerezte a magyar küldöttség a budapesti vizes világbajnokságon.

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.

A magyar válogatott a 2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon, legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyarok így öt éremmel zárták a vizes világbajnokságot: az úszó Milák Kristóf a Duna Arénában 100 és 200 méter pillangón diadalmaskodott, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik volt.

Eredmény, női vízilabdatorna, döntő:

Egyesült Államok-Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)

Gólszerzők: Musselman 5, Neushul 3, Steffens 1, illetve Gurisatti 3, Keszthelyi-Nagy 2, Máté, Szilágyi 1-1

Magyarország: Magyari Alda – Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi-Nagy Rita, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Gurisatti Gréta, cserék: Gangl Edina (kapus), Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla
Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A női torna végeredménye:

  1. Amerikai Egyesült Államok
  2. Magyarország
  3. Hollandia
  4. Olaszország
  5. Spanyolország
  6. Ausztrália
  7. Görögország
  8. Franciaország
  9. Kanada
  10. Új-Zéland
  11. Kazahsztán
  12. Argentína
  13. Dél-afrikai Köztársaság
  14. Brazília
  15. Thaiföld
  16. Kolumbia

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.