Ezüstérmes lett a hazai világbajnokságon a női vízilabda-válogatott

Ezüstérmes lett a hazai világbajnokságon a női vízilabda-válogatott

A medencés úszás és a nyílvízi úszás 2-2 érme után az ötödik dobogós helyezését is megszerezte a magyar küldöttség a budapesti vizes világbajnokságon.

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.

A magyar válogatott a 2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon, legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyarok így öt éremmel zárták a vizes világbajnokságot: az úszó Milák Kristóf a Duna Arénában 100 és 200 méter pillangón diadalmaskodott, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik volt.

Eredmény, női vízilabdatorna, döntő:

Egyesült Államok-Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)

Gólszerzők: Musselman 5, Neushul 3, Steffens 1, illetve Gurisatti 3, Keszthelyi-Nagy 2, Máté, Szilágyi 1-1

Magyarország: Magyari Alda – Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi-Nagy Rita, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Gurisatti Gréta, cserék: Gangl Edina (kapus), Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla
Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A női torna végeredménye:

 1. Amerikai Egyesült Államok
 2. Magyarország
 3. Hollandia
 4. Olaszország
 5. Spanyolország
 6. Ausztrália
 7. Görögország
 8. Franciaország
 9. Kanada
 10. Új-Zéland
 11. Kazahsztán
 12. Argentína
 13. Dél-afrikai Köztársaság
 14. Brazília
 15. Thaiföld
 16. Kolumbia

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, vezető részvényeinek felemás időszaka ellenére, ismét pluszban zárta a heti kereskedést.