Ötödik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó

Ötödik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó

Története legjobb eredményét beállítva az ötödik helyen végzett a 4x200 méteres női gyorsúszó váltó a budapesti vizes világbajnokságon.

A női 4x200 méteres magyar gyorsváltó ötödik helyen végzett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású staféta 7:57.90 perces idővel zárt. A délelőtti összeállításból kikerült Jakabos Zsuzsanna, akinek helyét a 200 méter pillangón az esti program első döntőjében hetedik helyen végző Kapás Boglárka vette át. A csere azonban nem hozta meg a várt eredményt, ugyanis a 7:57.90 perces idő elmaradt a délelőttitől.

Az előfutamban a magyar csapat legjobbja a 16 esztendős Pádár Nikolett volt, aki akkor az egész mezőnyben a második legjobb időt úszta.

Fantasztikus érzés volt ennyi néző előtt újra úszni, azt gondolom sikerült mindent kiadnunk magunkból, kicsit más volt nekem most, hogy elsőnek kezdtem, de így, hogy negyediknek tudtam váltani, szerintem sikerült teljesítenem a feladatot. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az ötödik hellyel – nyilatkozta Pádár, majd Késely Ajna közbevetette, hogy a finálé egyedüli európai csapataként nagy dolog az ötödik hely.

A számot az Amerikai Egyesült Államok stafétája nyerte, akiknél Katie Ledecky pályafutása 18. vb-aranyát gyűjtötte be, amivel az örökrangsor második helyén utolérte honfitársát, Ryan Lochte-t.

Eredmények (női 4x200 méter gyorsváltó):

  • 1. Egyesült Államok (Claire Weinstein, Leah Smith, Katie Ledecky, Bells Sims) 7:41.45 perc
  • 2. Ausztrália (Madison Wilson, Leag Neale, Kiah Melverton, Mollie O'Callaghan) 7:43.86
  • 3. Kanada (Summer McIntosh, Kayle Sanchez, Taylor Ruck, Penny Oleksiak) 7:44.76
  • ...5. Magyarország (Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka) 7:57.90

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.