Történelmi mélypontra esett a forint

Történelmi mélypontra esett a forint

Az euróval és a dollárral szemben is soha nem látott mélységbe került a magyar fizetőeszköz hétfőn.

Történelmi mélypontot ért el a forint hétfőn az euróval és a dollárral szemben.

Az euró legmagasabb jegyzése 401,43 forinton, a dolláré 384,54 forinton volt hétfőn kora délután, mindkettő rekordnak számít. Az elmúlt heti kezdéshez képest a forint 2,4 százalékkal áll gyengébben az euróval és 5,2 százalékkal gyengébben a dollárral szemben.

A svájci frank esetében a forint leggyengébb árfolyama a 2022. március 7-én kialakult 398,93 forintos frankjegyzés. A svájci frank hétfő kora délután 386,54 forintos jegyzése 1,8 százalékos forintgyengülésnek felel meg a múlt heti kezdéshez képest.

A forint hétfő kora délutáni jegyzésén 1,1 százalékkal áll gyengébben a júniusi kezdéshez képest az euróval, 5,2 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint 8,8 százalékkal gyengült az euróval, 18,6 százalékkal a dollárral és 8,7 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.