Döntetlent játszott Németországgal a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

Döntetlent játszott Németországgal a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

Anglia legyőzése és az Olaszországban elszenvedett vereség után a telt házas Puskás Arénában 1-1-es döntetlent harcolt ki a németek ellen a nemzeti csapat.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a német csapattal a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik fordulójában, a Puskás Arénában, ezzel megőrizte csoportjában a második helyet.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Nagy Zsolt révén a 6. percben jutott vezetéshez, de a németek Jonas Hofmann 9. percben szerzett találatával egyenlítettek.

A magyarok ezzel a döntetlennel megőrizték második helyüket a csoportban, melynek másik szombati mérkőzésén az Európa-bajnok olaszok 0-0-ra végeztek az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként. A hazai csapatból Lang Ádám 50. alkalommal lépett pályára a nemzeti tizenegyben.

Rossi együttese kedden a sereghajtó Anglia vendége lesz Wolverhamptonban.


Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló:

Magyarország-Németország 1-1 (1-1)

Puskás Aréna, 55 926 néző, játékvezető: José María Sánchez (spanyol)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Styles Callum (Vécsei Bálint, 87.), Nagy Zsolt (Nego Loic, 70.) – Sallai Roland (Gazdag Dániel, 76.), Szoboszlai Dominik – Szalai Ádám (Ádám Martin, 69.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Németország:
Manuel Neuer – Nico Schlotterbeck, Niklas Süle, Thilo Kehrer – Jonas Hofmann (Lukas Nmecha, 85.), Leon Goretzka (Ilkay Gündogan, 69.), Joshua Kimmich, David Raum – Kai Havertz (Karim Adeyemi, 85.), Jamal Musiala (Julian Brandt, 78.) – Timo Werner (Thomas Müller, 78.)
Szövetségi kapitány: Hansi Flick (német)

Gólszerzők: Nagy Zsolt (6.), illetve Hofmann (9.)

Sárga lap: Sallai (17.), Gulácsi (86.), Ádám (90.), illetve Schlotterbeck (36.)

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.