Remek hónapot tudhat maga mögött a BÉT ELITE Programja

Remek hónapot tudhat maga mögött a BÉT ELITE Programja

Május rendkívül mozgalmas hónapnak bizonyult a Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde által meghonosított vállalatfejlesztési képzés, az ELITE Program életében.

Több jelentős mérföldkövet hozott a májusi hónap az Euronext Csoport leányvállalataként működő ELITE közössége számára. Május 3-4-én az ELITE szülővárosában, Milánóban több mint két év kihagyás után újra személyes keretek között került megrendezésre a program gerincét alkotó, nemzetközi kapcsolatépítésre is alkalmat adó interaktív workshop, a Strategy Series. A rendezvénysorozaton négy vállalkozás, a CODEX Zrt., az EU-SOLAR Nyrt., a MARSO Kft. és a MasterClean Kft. vezetői képviselték a hazai ELITE közösséget.

Május 26-án, a Budapesti Értéktőzsde székházában a magyar tagvállalati kör is találkozott. A magyar nyelvű, választható modul során Krausz Zoltán, vállalatfejlesztő előadásában a vállalati érettség értékeléséhez, valamint a további növekedési lehetőségek megteremtéséhez szükséges lépéseket ismertette a résztvevőkkel.

A rendezvények mellett a hazai tagvállalatok köre is bővült a hónap során. A nyíregyházi kötődésű, gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel és szervizeléssel foglalkozó MARSO Kft. csatlakozásával immár 58 tagvállalatot számlál a nemzetközi program hazai közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató. A végzettek köre szintén bővült májusban, az Észak Üvért Kereskedelmi Kft., az L-SOFT Zrt. és a Vinyl Kft. egyaránt sikeresen teljesítették az összes angol és magyar nyelvű modult, így az ELITE 2017. évi meghonosítása óta immár 35 cég végezte el a képzést.

A jelentős érdeklődésre számot tartó szakmai rendezvények, a tagvállalati, illetve az alumni kör bővülése mellett az ELITE Program látványos eredményének tekinthető az is, hogy májusban két ELITE-vállalat, az EU-Solar és a ViVeTech részvényeivel is megindult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. Velük együtt már összesen 5 olyan kibocsátót találunk a BÉT nyilvános részvénypiacain, amelyek az ELITE-közösség tagjainak tekinthetők, ez pedig egyértelműen bizonyítja, hogy a képzés hatékonyan segíti elő a dinamikusan növekvő, sikeres vállalkozások szintlépését – ismertette Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.