Győzelem a Nemzetek Ligájában: hatvan év után legyőztük az angolokat

Győzelem a Nemzetek Ligájában: hatvan év után legyőztük az angolokat

Remek játékot és igazi meglepetést hozott a magyar labdarúgó válogatott idei első Nemzetek Ligája találkozója. A Puskás Arénában a nemzeti tizenegy 1-0 arányban legyőzte a sokkal esélyesebb angol csapatot.

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros teljesítménnyel szombaton 1-0-ra legyőzte az Eb-ezüstérmes angol csapatot a Nemzetek Ligája A divíziójának nyitófordulójában.

A Puskás Arénában 30 ezer, 14 éven aluli gyerek előtt megrendezett találkozón Szoboszlai Dominik szerezte a győztes találatot büntetőből a 66. percben. Az angol válogatott az előző 22 mérkőzésén - tizenegyespárbajt leszmámítva - nem kapott ki.

A magyarok ezt megelőzően az 1962-es világbajnokságon múlták felül az angolokat, azóta három döntetlen mellett tizenkétszer vereséget szenvedtek a szigetországiaktól.

Marco Rossi együttese három nap múlva, kedden az Európa-bajnok Olaszország vendége lesz Cesenában a Nemzetek Ligája második fordulójában.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Magyarország-Anglia 1-0 (0-0)

Puskás Aréna, 38500 néző (zárt kapu miatt csak gyerekcsoportok és kísérőik lehettek a lelátón), játékvezető: Artur Dias (portugál)

Magyarország:
Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles, 83.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 87.) – Sallai (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 83.) – Szalai Á. (Ádám, 87.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Anglia:
Pickford – Walker (Stones, 62.), Coady (Phillips, 79.), Maguire – Alexander-Arnold (James, 62.), Bellingham, Rice, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 62.)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Gólszerző: Szoboszlai (66. perc – tizenegyesből)

Sárga lap: Schäfer (21.), Gulácsi (90.), illetve Coady (51.), Maguire (94.), James (94.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.