Magyarország leginspirálóbb futóit díjzták

Magyarország leginspirálóbb futóit díjzták

Elegáns parti ruhában és futócipőben gyűltek össze az ország leginspirálóbb futói a Runner’s World díjátadó gáláján, amelyet futás világnapján tartottak. Az eseménynek a budapesti Stopper Úszóház adott otthont.

Öt kategóriában választották meg a Runner’s World magazin olvasói a hazai futóvilág ikonikus szereplői közül azokat, akik az elmúlt időszakban a leginkább motiválták követőtáborukat. A magyar futók táborának méretét j��l mutatja, hogy a hat ketegória 5-5 jelöljére több, mint 11 ezer szavazat érkezett.

Régi álmunk vált valóra azzal, hogy jutalmazzuk mindazokat, akik mindennapi sportos életünk részei, tanácsokkal és motivációval szolgálnak számunkra. Nem a futóteljesítményt, és nem sportszakmai díjat szerettünk volna átadni, hanem azokat szerettük volna kiemelni, akik a közösségi felületeken tömegeket mozgatnak meg és inspirálnak. A Runner’s World célja, hogy építse, növelje és egyre tudatosabbá tegye a hazai futóközösséget – ismertette díj és az esemény fő motivációit videóüzenetében el Birta Brigitta, a magazin főszerkesztője.

A magazin legfrissebb, reprezentatív felmérése is jól mutatja, hogy a sportág tömegeket vonz Magyarországon. A 18-79 éves korosztályban tízből négy (39 százalék)  magyar nyilatkozott úgy, hogy kisebb-nagyobb rendszerességgel szokott futni. A többség (52 százalék) azért fut, hogy kiszellőztesse a fejét, kicsit kevesebben (42 százalék) az önbizalom növelését jelölték meg fő motivációként. Minden harmadik ember (31 százalék) a munkahelyi és/vagy magánéleti stressz kezeléséhez hívsa segítségül a futást, 24 százalék pedig a saját korlátait szeretné legyőzni. (Egy ember több lehetőséget is megjelölhetett.)

Mivel egyre több ember űzi a sportűgat, így egyre nő azoknak a száma is, akiknek fontos, hogy legyenek olyan példaképek, véleményvezérek, akik motivációt, tapasztalatot adnak, hitelesek és mindig újabb célkitűzésekre inspirálnak. A Global Running Day Award célja az, hogy elismerje azokat az emberelet, akik a közösségi médián keresztül jó példát mutatnak, és értéket közvetítenek.

Az első alkalommal megtartott rendezvényre a Stopper Úszóházban népes közönség gyűlt össze. A jelöltek mellett több ismert személyiség is tiszteletét tette. A díjátadó dresszkódja is egyedi volt, az elegáns öltözék mellé ugyanis futócipőt kellett húzni. Akinek esetleg mégsem volt ilyen ruhadarabja, az körülnézhetett a kitelepült standoknál, ugyanis több neves márka is elhozta legnépszerűbb és legújabb cipőit, de az érdeklődők a Garmin okosóráival is megismerkedhettek.

A nap legfontosabb része természetesen a győztesek kihirdetése és a díjak átadása volt. Gajdos Tamás műsorvezető felkonferálásában derült ki a Globan Running Day Award első nyerteseinek névsora.

  • A #mamifutó kategóriában az olvasók Szántó Nellinek szavazták meg a díjat – ebben a kategóriában további négy édesanyát, Debreczeni Dórát, Nyári Diát, Szabó Zsófiát és Turóczi Rékát jelöltek az elismerésre.
  • Az #azerdőkirálya kategóriában Nedjalkov Balázs lett az első.
  • Az #emberfelettiteljesítmény kategóriában Lubics Szilvia győzött.
  • A #napimotiváció győztese Boronkay Péter lett.
  • A #legjobbtanácsok kategóriában Evetovics-Balla Hajnalka zsebelte be a legtöbb szavazatot.
  • Lehetett szavazni a tavalyi évben piacra dobott legjobb futócipőkre is. Ebben a versenyben az olvasók a Saucony Endorphin Pro-t választották meg a legjobbnak. futócipőnek.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.