Tízezer résztvevőt várnak a bécsi startup fesztiválra

Tízezer résztvevőt várnak a bécsi startup fesztiválra

A világ minden tájáról mintegy tízezer résztvevőt várnak a bécsi ViennaUP’22 startup fesztiválra, amely 2022. május 27-én veszi kezdetét. A fesztivált tavaly rendezték meg először a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezésére, és már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés övezte.

Május 27. és június 3. között Bécsre figyel a startup világ, ekkor rendezik meg ugyanis a ViennaUP’22 startup fesztivált. A különböző helyszíneken zajló rendezvény középpontjában az impact entrepreneurship, a smart city, az élettudományok, a kreatív iparágak és a fin tech áll, de természetesen lesz hackathon, pitching és coaching is. A május 31-i Connect Day-en az érdeklődők megtudhatják például, milyen előnyöket kínál Bécs a külföldi cégek számára, az „Establishing and funding in Vienna/Austria” workshop keretében pedig konkrét tippeket kaphatnak pályázati szakértőktől ahhoz, miként kell helyesen benyújtani egy pályázatot Ausztriában.

Szintén a ViennaUP’22 keretében, 2022. május 30-31-én tartják a Smart City Summitot, ahol minden egyetlen nagy kérdés körül forog: mit kell tennünk ma azért, hogy városaink az unokáink számára is élhetőek legyenek? Lesz saját napja például a gyártószektorban működő startupoknak (Manufacturing Day, június 1.) és a kreatív iparágaknak is. Utóbbi központi kérdése, hogy miként reagálhatnak a múzeumok, színházak és operaházak a technikai innovációkra és hogyan tudják azokat a javukra fordítani? A Creative Days Vienna-t június 1-2. között rendezik meg.

A ViennaUP’22 startup fesztivál mintegy hatvan rendezvényére tízezer résztvevőt várnak a világ számos országából – köztük Magyarországról is –, és a szervezők arra számítanak, hogy körülbelül ugyanennyien követik majd online az eseményt.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.