Kiváló Kutatóhely lett a Szentágothai János Kutatóközpont

Kiváló Kutatóhely lett a Szentágothai János Kutatóközpont

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége rangos minősítéssel ismerte el a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó szakmai munkát.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Elnöksége a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont részére kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként a Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely – rövidebben MTA Kiváló Kutatóhely – minősítést adományozta.

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés megszerzésére 2021-ben kiírta ki a pályázatot az Akadémia, és összesen 112 kutatóhely adott be pályázatot.

A benyújtott pályázatok mindegyikét legalább három független szakértő, majd az MTA tudományos osztályain belül alakított bíráló bizottság értékelte, és az illetékes tudományos osztály, majd az MTA Kutatóhelyeket Minősítő Tanácsa tett javaslatot a cím odaítélésére az Akadémia Elnökségének. 

A most odaítélt minősítés 2022. május 4. napjától 2027. június 30. napjáig érvényes. A kitüntető címet elnyerő kutatóhelyek jogosulttá válnak az MTA Kiváló Kutatóhely megnevezés és az MTA Kiváló Kutatóhely logó használatára.

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított intézménye, amely az orvosbiológiai, valamint elsősorban ahhoz kapcsolódó élettelen természettudományi és környezettudományi kutatás, innováció és oktatás valamennyi oldalát fejleszteni kívánja. Ez az elismerés egy nagyon pozitív visszajelzés arra vonatkozóan, hogy jó irányban haladunk a céljaink elérése felé – nyilatkoza a minősítés kapcsán Helyes Zsuzsanna professzor asszony, a kutatóközpont elnöke.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.