Az egri borvidékre került az idei Borászok Borásza elismerés

Az egri borvidékre került az idei Borászok Borásza elismerés

A Borászok Borásza 2022 díjátadóján a decemberben elhunyt Thummerer Vilmost tüntették ki a rangos elismeréssel.

A magyar mezőgazdaságnak és ezen belül a magyar bornak kiemelkedő szerepe van az ország megítélésében – emelte ki köszöntőjében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borászok Borásza 2022 díjátadóján pénteken Budapesten.

A tárcavezető beszédét Hamvas Béla szavaival zárta: végül ketten maradnak, az Isten és a bor.

A rendezvényen adták át a Borászok Borásza díjat, amelyet idén Thummerer Vilmosnak ítéltek oda, aki az egri borvidéken tevékenykedett. Mivel a díjazott 78 éves korában decemberben elhunyt, ezért az elismerést az unokája, Pulay Polett vette át.

A Noszvajon működő Thummerer Pincészet 2011-ben az év pincészete lett, Thummerer Vilmos 1995-ben az Év Bortermelője lett, 2018-ban Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

Az est folyamán kihirdették a Borászok Barátja díjat, amelyet idén Miklósa Erikának ítélték oda, valamint kiosztották a Jövő Borásza ösztöndíjat, amelyet Trinfa Henriett vehetett át.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.