Lemezajánló: Cerian – Caught in the Dark

Lemezajánló: Cerian – Caught in the Dark

Nem a sötétségbe, inkább a folkzene varázslatos világába kalauzol el minket a brit énekesnő, Cerian első kislemeze. Az öt dalt felvonultató Caught In The Dark az előadó sokoldalúságát tárja a hallgató elé.

Bár Cerian elsősorban hárfaművészként ismert, billentyűsként és gitárral a kezében is remekül megállja a helyét. Mindezek mellett szerencsére tiszta hangját is megcsillogtatja a 2020-ban kiadott kislemezén.

Az album első dala, a Wasteland lendületes kezdést ad a lemeznek. Cerian énekhangjához a refrén erejéig vokálosként Robert Taira Wilson is csatlakozik, és a duettes rész csak még fülbemászóbbá teszi a darabot.

Kicsit lassabb és melankolikusabb szám a Seasons, ami komolyabb témát is dolgoz fel, további folk elemeket felvonultatva. Ezt a vonulatot követi a címadó dal, a Caught In The Dark is, melynek rádióverziója szintén felkerült a lemez legvégére.

A negyedik szerzemény, az Our Love Is újfent egy duett Wilsonnal, a pörgősebb dalok közül való. A Carry Me Home alatt Cerian zongorajátékát élvezhetjük. Érdekesség, hogy klip ebből a számból is készült, ahogy a Wastelendből és a Seasonsból is, viszont a címadó dalból nem.

A kislemez nem egy hosszú anyag, de a folkzene kedvelői garantáltan nem fognak csalódni benne. Cerian több hangszernek is magas szintű használója, ráadásul a magasabb hangokat is gond nélkül ki tudja énekelni. Tiszta hangja és selymes, őszinte hangszíne miatt a melankolikusabb, szomorú dalok jobban illenek hozzá, de a népi elemeket és folk vonalat folytatva bőven lesz lehetősége a tehetsége kibontakoztatására.

Nagy erővel folyik a kerékpárutak építése az osztrák fővárosban, hiszen nagy az igény rájuk. Idén májusban ugyanis rekordot döntött a kerékpárosok száma a bécsi utakon, a különböző helyszíneken elhelyezett forgalomszámlálók 33 százalékkal több biciklistát észleltek tavaly májushoz képest.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és az E.ON hálózatos szakemberei példaértékű összefogásának köszönhetően rekordidőn belül madárvédelmi burkolat került a villanyoszlopokra. A hamvas rétihéja hazánkban fokozottan védett madárfaj, költőállománya mindössze 45-60 pár.