Az EU-képviselet 18 munkatárását utasította ki Moszkva

Az EU-képviselet 18 munkatárását utasította ki Moszkva

Folytatódnak az orosz-ukrán háború miatt hetek óta zajló diplomata-kiutasítások. A Kreml szinte minden kiutasítást viszonoz.

Oroszország, válaszul a Európai Unió mellett működő képviselete munkatársainak kiutasítására, nemkívánatos személynek nyilvánította az EU moszkvai missziójának 18 munkatársát – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.

Az Európai Unió barátságtalan fellépésére válaszul az EU oroszországi missziójának 18 alkalmazottját persona non grata státuszúvá nyilvánították, és a közeljövőben el kell hagyniuk az Oroszországi Föderáció területét. Az erről szóló jegyzéket átadták (a moszkvai uniós képviselet vezetőjének) Markus Ederernek – jelentette be az orosz diplomáciai tárca.

Oroszország tiltakozását fejezte ki az Európai Unió moszkvai nagyköveténél az EU, valamint az Európai Atomenergia Közösség mellett működő orosz állandó képviselet 19 munkatársának általa indokolatlannak minősített kiutasítása miatt.

 

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.