Az EU-képviselet 18 munkatárását utasította ki Moszkva

Az EU-képviselet 18 munkatárását utasította ki Moszkva

Folytatódnak az orosz-ukrán háború miatt hetek óta zajló diplomata-kiutasítások. A Kreml szinte minden kiutasítást viszonoz.

Oroszország, válaszul a Európai Unió mellett működő képviselete munkatársainak kiutasítására, nemkívánatos személynek nyilvánította az EU moszkvai missziójának 18 munkatársát – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.

Az Európai Unió barátságtalan fellépésére válaszul az EU oroszországi missziójának 18 alkalmazottját persona non grata státuszúvá nyilvánították, és a közeljövőben el kell hagyniuk az Oroszországi Föderáció területét. Az erről szóló jegyzéket átadták (a moszkvai uniós képviselet vezetőjének) Markus Ederernek – jelentette be az orosz diplomáciai tárca.

Oroszország tiltakozását fejezte ki az Európai Unió moszkvai nagyköveténél az EU, valamint az Európai Atomenergia Közösség mellett működő orosz állandó képviselet 19 munkatársának általa indokolatlannak minősített kiutasítása miatt.

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.